Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Recep Erdogan, unul dintre cei mai bogați președinți din lume, având trei palate și o averea estimată la 150 de milioane de euro

in Extern/ExtraNews de

Unul dintre cei mai bogați șefi de stat din lume este președintele turc Erdogan care are o avere estimată la 150 milioane de euro după cum arată Business Magazin. Un adevărat sultan, spune vocea poporului.

Trei palate întregesc averea președintelui Turciei.

Cel mai scump palat rezidențial din lume, Palatul Alb al lui Recep Erdogan, are un cost al construcției de peste 490 de milioane de euro și este dotat cu 1.000 de camere. Palatul Alb este de patru ori mai mare decât Versailles și îi permite lui Erdogan să îl întreacă în grandoare pe Louis al XIV-lea, „Regele Soare” al Franței.

Bogăția lui somtuoasă contrastează puternic cu sărăcia în care trăiește un sfert din țară. Aproape 2 milioane de turci castigă sub 5 euro pe zi și 3 milioane nu au loc de muncă.

Iată câteva poze ilustrative ale luxului aurit de care au parte președintele turc și soția sa.


Soția președintelui turc este cunoscută pentru cumpărăturile ei excentrice cu care își decorează palatele. Un exemplu este tapetul de mătase care are un preț de 2.500 de euro pe metrul pătrat și decorează baia rezidențială, precum și obiectele din aur și antichitățile cu care este decorată reședința actualului președinte al Turciei.


Și prețul ceaiul pe care doamna Erdogan îl bea, este de 1.500 de euro kilogramul.

 

Mergi la SUS