Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Raluca Turcan: Venim cu o nouă lege a pensiilor, bazate numai pe contributivitate. Anularea pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi ale magistraţilor

in Politic de

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni că Guvernul PNL va veni cu o nouă lege a pensiilor, astfel încât pensiile să fie calculate doar pe baza contributivităţii, iar pensiile speciale vor fi anulate, cu excepţia celor ale magistraţilor şi militarilor.

Se va elimina astfel o inechitate crasă în sistem, a adăugat Turcan.

“Sunt aproape 9 miliarde de euro pe an cheltuiţi de statul român cu pensiile speciale. În paralel cu anularea unor privilegii date pe criterii discriminatorii, venim cu o lege a pensiilor care să elimine inechităţile din sistem.

O ţară întreagă aşteaptă ca pensiile în România să fie calculate pe principiul contributivităţii, iar privilegiul aflat la discreţia politicienilor să fie eliminat”, a explicat vicepremierul.

Comisia de muncă a Camerei Deputaților va dezbate marți proiectele USR și PNL privind anularea pensiilor speciale, a anunțat sâmbătă senatorul PNL, Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu crede că beneficiile, rezultate din anularea pensiilor speciale, vor fi „enorme”. Acestea ar include „stoparea stării de dezaprobare si nemulțumire în rândul majorității populației; eliminarea diferențelor foarte mari între pensia media și cele care se impun a rămâne pensii de serviciu; eliminarea dezechilibrelor majore la fondul de pensii;alinierea legislației naționale privind sistemul de pensii cu recomandările UE”.


Mergi la SUS