Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Raluca Turcan ia şi ea poziţie împotriva celor care profită de ajutoarele sociale

in Diverse/ExtraNews/Politic de

   Preşedintele PNL, Raluca Turcan, a afirmat, pe Facebook, că statul român nu mai poate susţine financiar, prin ajutoare sociale, pe cei care preferă să nu muncească, deşi pot să o facă, şi să primească bani de la stat. Turcan spune că situaţia aceasta tinde să devină ”un mod de gândire care afectează fundamentul societăţii”, anunţă pnl.ro.

România nu îşi mai permite să tolereze nemunca, dacă vrea să păşească spre prosperitate. Statul nu mai poate asigura în mod automat venituri celor care preferă să primească ajutoare sociale, să stea acasă, în loc să accepte un loc de muncă. Din păcate, a devenit convenabil pentru unii să se complacă într-o astfel de situaţie”, consideră Raluca Turcan.

   Ea precizează că PNL susţine ideea că individul trebuie încurajat să-şi facă un rost prin propria muncă, fapt ce-l face mai puţin vulerabil în societate, îi aduce mulţumire, inclusiv prin faptul că aduce plusvaloare pentru întreaga comunitate. Din acest motiv, Turcan îşi exprimă susţinerea pentru proiectul de lege care prevede anularea ajutorului social pentru cei care refuză un loc de muncă, venitul minim garantat trebuind să fie provizoriu, nu o formă continuă de sprijin.

Avem în ţară prea multe exemple de întreprinzători care nu găsesc cetăţeni dornici să muncească, chiar dacă acestora li se oferă posibilitatea de a beneficia de reconversie profesională. Iar unul dintre argumentele invocate tot mai des este acela că «nu rentează să munceşti». Această situaţie nu mai poate continua şi trebuie să-i punem punct, în primul rând pentru că riscă să devină un mod de gândire care afectează fundamentul societăţii”, a afirmat liderul liberal.

   Deputatul PNL Florin Roman a anunţat, duminica trecută, depunerea la Parlament un proiect de modificare a Legii 416/2001, astfel ca refuzul unui loc de muncă să ducă la anularea venitului minim garantat.


Ultimile din

Mergi la SUS