Puțină lume știe asta! Motivul pentru care sunt îngropați morții la o adâncime de 6 picioare.

in Curiozitati de
horacredit.ro/

În vocabularul limbii engleze există o expresie: „6 picioare sub”, care odată ce e pronunțată se subînțelege înmormântare sau moarte. Dar câți oameni își pun întrebarea: de ce sunt îngropați morții la o adâncime de 6 picioare, adică 2 metri?

Această tradiție se trage din 1655, când întreaga Anglie a fost devastată de ciumă. În acei ani oamenilor le era frică de răspândirea infecției. Din această cauză primarul de atunci al Londrei a emis un decret special precum morții să fie îngropați la 2 metri sub pământ pentru a evita răspândirea infecției.

Mulți au pus la îndoială decizia, fiindcă infecția era răspândită în primul rând de insecte și apoi de cadavre. Cu toate astea acest standard a rămas valabil până în zilele noastre.

De exemplu în Statele Unite standardul de adâncime variază de la un stat la altul. În majoritatea cazurilor este de 8 inch (aprox. 21 cm). Se pare că autoritățile locale consideră a fi suficient. Dar în unele state se înmormântează la o adâncime de 4 metri. Se procedează astfel pentru ca să mai rămână loc să fie îngropați deasupra și alții. De obicei această procedură este valabilă în cazul rudelor și prietenilor apropiați.

Adâncimea de 2 metri este considerată a fi cea mai comună. În unele zone o adâncime mai mare decât aceasta poate crea probleme. În special în regiunile unde sunt ape subterane. De exemplu în New Orleans sicriele îngropate prea adânc erau împinse afară de curenții de apă.

În Marea Britanie susțin standardul adoptat de acum câteva secole. Sigur, motivul este altul. Serviciile speciale îndeamnă oamenii să îngroape sicriele la o adâncime suficientă ca acestea să nu fie dezgropate de animale.

horacredit.ro/