Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, referindu-se la implementarea educației sexuale în școli:”Copilul are nevoie de Educație cu majusculă, și nu de educație sexuală intensivă”

in ExtraNews de

Joi, la Parlament s-a organizat conferința despre Referendumul pentru Căsătorie.
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat într-un interviu că: „Biserica Ortodoxă Română și celelalte culte religioase din România nu pot recomanda, nu pot sugera nimănui validitatea unui parteneriat civil. Pentru că parteneriatul civil apare ca o formă alternativă la o instituție deja existentă, numită căsătorie”.
Bănescu a spus că Biserica sprijină „familia naturală, și nu ‘tradițională’, așa cum este ea numită, pentru că familia tradițională, străveche, nu mai există. Există însă familia naturală, formată prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie.”
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a mai declarat că necesitatea susținerii normalității rezultă din faptul că: „în foarte multe țări unde nu s-a luat atitudine în legătură cu definirea foarte clară a căsătoriei, acolo unde această definire nu a fost foarte bine lămurită, s-a ajuns la legalizarea căsătoriilor homosexuale”. 

Bănescu s-a referit și la o altă situație nefavorabilă care ar apărea și aceea ar fi cea în care cuplurile homosexuale ar putea adopta copii, situație pe care „cultele religioase din România nu o pot accepta, pentru că intră în contradicție totală, frontală, cu viziunea creștină asupra familiei”. 

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a fost întrebat și despre graviditate și nașterile în rândul adolescentelor din România și a spus că „nu este vorba de un fenomen, e vorba de cazuri punctuale, probabil numeroase, care însă nu au în spate o cauză legată de absența educației sexuale în școală”.
Bănescu a evidențiat adevăratele cauze ale gravidității în rândul adolescentelor: „Toate aceste cazuri care se invocă au în spate, de fapt, motive sociologice: abandon școlar, plecarea părinților în străinătate, lipsa de acces la informare virtuală, deci pe internet, în mediul rural, și nu în ultimul rând, apartenența la o anumită etnie unde, după cum știm, viața sexuală se începe mult mai devreme”.
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, referindu-se la implementarea educației sexuale în școli a concluzionat:„Copilul are nevoie de Educație cu majusculă, și nu de educație sexuală intensivă”.

Mergi la SUS