PSD este „într-un moment de răscruce”. Ministrul Turismului face acuzaţii grave: Cât noi am muncit, alţii au gândit doar strategii pentru a ne distruge.

in Politic de

Ministrul Turismului Bogdan Trif a declarat, luni seara, că PSD „se află, indiscutabil, într-un moment de răscruce, un moment greu”,dar este convinsă că partidul se va redresa. Despre condamnarea lui Liviu Dragnea, Trif a spus: „Cât noi am muncit,alţii au gândit doar strategii pentru a ne distruge”.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, care este şi lider al PSD Sibiu, a transmis, luni seara, că după alegerile din 26 mai „PSD se află, indiscutabil, într-un moment de răscruce, un moment greu, dar peste care suntem obligaţi să trecem cu bine”.

„PSD este un partid puternic, capabil să se reformeze şi să se adapteze noilor cerinţe ale electoratului”, a declarat Trif.

Despre condamnarea lui Liviu Dragnea, Trif a spus că nu comentează deciziile magistraţilor, dar „este evident că atâta timp cât noi am muncit şi am făcut tot posibilul ca românilor să le fie mai bine, alţii au gândit doar strategii pentru a ne distruge”.

„Partidul Social Democrat a respectat şi va respecta întotdeauna justiţia şi deciziile magistraţilor. Nu comentez şi niciodată nu voi comenta sentinţele judecătoreşti, mai ales atunci când este vorba despre decizii irevocabile. Nu mă bucur că, astăzi, un om a ajuns în spatele gratiilor şi nu m-aş bucura nici dacă s-ar întâmpla acest lucru oricui altcuiva. Aceasta este o atitudine firească ce ţine de umanitate. Este evident că atâta timp cât noi am muncit şi am făcut tot posibilul ca românilor să le fie mai bine, alţii au gândit doar strategii pentru a ne distruge”, a mai spus Trif.

Liviu Dragnea a fost dus, luni seară, la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat în urma condamnării definitive la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Liderul PSD urmează să stea într-o perioadă de carantină de 21 de zile, după care autorităţile vor decide la ce penitenciar îşi va executa pedeapsa.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum, când a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.