Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

PSD a înregistrat joi la Camera Deputaților un nou proiect controversat: Conflictul de interese și incompatibilitatea se prescriu în termen de trei ani

in ExtraNews/Politic de

O propunere legislativă semnată de 105 parlamentari PSD și înregistrată joi la Camera Deputaților este ca faptele care au determinat conflictul de interese sau starea de incompatibilitate să se prescrie în termen de trei ani de la data săvârșirii lor.
Propunerea legislativă de modificare a Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice conține un singur articol : „Faptele săvârșite de persoanele aflate în exercitarea demnităților publice sau funcțiilor publice ce determină existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârșirii lor”. Se propune astfel introducerea unui termen de prescripție a faptelor ce determină existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate.

Cei care au inițiat acest proiect au arătat în expunerea de motive că „și în materia mai gravă, a ilicitului penal, există o astfel de instituție juridică, mai precis prescripția răspunderii penale” și că „nu este nici moral și nici legal ca aceste fapte să fie imprescriptibile”.

Joi, PSD a mai depus la Camera Deputaților un proiect de lege care prevede ca șefii de Parchete, precum și șefii ÎCCJ să fie numiți și revocați de Senat.

 

Ultimile din

Mergi la SUS