Press "Enter" to skip to content

Proprietăţi benefice pentru sănătate ale frunzelor de dafin! Efectele benefice ale aceastei practici

Frunzele de dafin sunt nu numai un condiment cu gust plăcut, ci şi un potenţial remediu pentru diferite boli. De fapt, frunzele de dafin pot deservi numeroase scopuri, fiind adeseori folosite şi în industria produselor cosmetice pentru producerea de parfumuri. Frunzele de dafin sunt folosite şi în medicina naturistă la prepararea de remedii, deoarece conţin concentraţii mari de minerale, vitamine şi antioxidanţi, oferind totodată proprietăţi antiinflamatorii, antifungice şi antibacteriene. Arderea frunzelor de dafin atrage mai multe avantaje pentru sănătate. Pune câteva frunze uscate într-o scrumieră, apoi aprinde-le şi lasă-le să ardă mocnit timp de 10 minute.

Ce efecte are această practică?

Vindecă durerile de cap. Fiind bogate în cineol, pinen şi elemicină, frunzele de dafin reduc oboseala şi vindecă durerile de cap. Reduce anxietatea. Frunzele de dafin conţin şi linalool, un compus care reduce stările de anxietate. Potrivit unui studiu purtat de Asociaţia Americană de Anestezie Medicală, este suficient să inhalezi fumul de frunze de dafin timp de 10 minute ca să alungi anxietatea. Sprijină sănătatea sistemului respirator. Frunzele de dafin conţin mycren şi eugenol, a căror inhalaţie curăţă plămânii şi uşurează respiraţia. Ameliorează diabetul. Frunzele de dafin sunt de folos în tratamentul diabetului de tipul 2, şi reduc colesterolul, glicemia şi trigliceridele. Fiind bogate în antioxidanţi, frunzele de dafin stimulează producţia de insulină, ameliorând astfel diabetul.

Susţine sănătatea inimii. Mulţumită rutinei şi acidului cafeic, doi compuşi organici din componenţa frunzelor de dafin, inhalarea fumului emanat de arderea plantei sprijină sănătatea inimii. Rutina întăreşte capilarele inimii, iar acidul cafeic ţine sub control colesterolul rău. Previne cancerul. Mulţumită antioxidanţilor, fitonutrienţilor şi altor compuşi organici precum catechinele, linaloolul şi partenolidele, frunzele de dafin pot fi folosite în tratamentul cancerului, dar mai ales pentru prevenirea bolilor canceroase.

Calmează durerea. Frunzele de dafin sunt grozave pentru alinarea durerilor de cap, de articulaţii şi de dinţi, precum şi a durerilor de artrită. Dacă inhalaţiile nu sunt de ajuns, poţi prepara şi consuma ceaiuri de dafin, care au un efect analgezic mai puternic. Este benefică în timpul sarcinii. Femeile gravide sunt sfătuite de multe ori să crească aportul zilnic de acid folic, iar frunzele de dafin conţin această substanţă. Acidul folic trebuie suplimentat mai ales în primul trimestru de sarcină, perioadă în care fetusul este astfel mai ferit de malformaţii congenitale.

Creşte imunitatea. Bogate în vitaminele C şi A şi mineralul zinc, frunzele de dafin sunt un tonic excelent pentru sistemul imunitar. Stimulează digestia. Frunzele de dafin calmează problemele stomacale şi intestinale, putând fi de ajutor chiar şi împotriva bolii celiace şi a sindromului de colon iritabil. În plus, frunzele de dafin pot vindeca problemele de flatulenţă. Previne insomnia. Inhalarea fumului emanat de arderea frunzelor de dafin alungă insomnia prin inducerea unei stări de relaxare profundă. Ca să potenţezi efectul sedativ al frunzelor, foloseşte extracte concentrate. Diluează câteva picături de extract cu apă şi bea amestecul seara înainte de culcare. Sursa: Secretele.com

Trimite prietenilor
Creare Site Web by O24.RO