Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Proiectul de lege este finalizat! Un român cu pensie socială a ajuns să primească aproape cât unul care a muncit pe brânci 30 de ani.

in Politic de

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a venit cu ultimele precizări despre legea pensiilor. Ministrul a explicat că proiectul de lege a fost finalizat în luna octombrie.

Lia Olguţa Vasilescu a explicat că se fac simulări pe trei formule de calcul pentru a găsi cea mai bună variantă.

„Reprezentanții pensionarilor chiar apreciază că s-au făcut majorări de pensii în ultimul an, în 2017, i-am rugat de asemenea să constituie un grup de patru persoane, pentru că vrem ca după ce terminăm simulările să vină să vadă legea pensiilor, calcule și să lucreze la această lege care îi privește.

Proiectul de lege este finalizat încă din luna octombrie, dar facem simulări pe trei formule de calcul ca să vedem care este cea mai avantajoasă”, a declarat Vasilescu.

Minimum 15 ani vechime! Asta este condiția impusă de autorități pentru că un român să poată deveni la un moment dat pensionar cu drepturi depline.

Altfel, rămâne un simplu asistat social, care va primi o viață întreagă pensia minimă.

De la 1 ianuarie, această a crescut de la 520 de lei la 640 de lei, însă majorările nu vor curge an de an, ci doar atunci când vor fi bani suficienți la buget, după cum a anunțat Olguța Vasilescu.

În plus, ei nu fi incluși în nouă Lege a pensiilor, deci nu vor avea venituri în funcție de punctul de pensie, care acum este de 1.000 de lei.

Cei fără stagiu minim de cotizare de 10 ani vor avea legislaţie proprie
Există și o explicație pentru asta: un român cu pensie socială a ajuns să primească aproape cât unul care a muncit pe brânci 30 de ani, în jur de 1.000 de lei.

”Vor fi pensionari doar cei care au o vechime în muncă. La ora actuală sunt amestecați oamenii care au cotizat o zi, cinci ani la pensie. Ceea ce nu este corect.

Nu vor fi considerați pensionari cei care sunt acum pe pensia minim garantată. Ei vor intră pe altă lege și vor primi indemnizație.

Nu trebuie amestecați cu ceilalți pensionari, unde va fi un calcul separat, în funcție de contributivitate”, a ținut să precizeze ministrul Muncii.

Ultimile din

Mergi la SUS