Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

PROGNOZA METEO! Cum va fi vremea în această săptămână

in ExtraNews de

Saptamana incepe cu vreme deosebit de calda, mercurul in termometre urmand sa urce si pana la 20 de grade Celsius.

De marti, insa, temperaturile incep sa scada treptat, astfel ca spre sfarsitul saptamanii cu greu vor mai sari de 10 grade Celsius.

Temperaturile de luni vor fi insa domolite in mai multe zone de vantul puternic. Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 9 judete in care rafalele vor depasi 70 de kilometri la ora.

Averizarea este in vigoare pana la ora 11:30 in Caras-Severin si pentru zonele de munte ale judetelor Hunedoara, Buzau, Prahova, Arges si Dambovita. In aceste judete, la peste 1.700 metri altitudine, vor fi intensificari ale vantului care la rafala vor atinge si depasi 70 – 90 de kilometri la ora, iar in Caras-Severin si Hunedoara se vor inregistra si ploi.

Pentru judetele Gorj si Valcea, avertizarea cod galben va fi valabila pana la ora 11:00, interval in care in zonele inalte, la altitudini de peste 1.700 de metri altitudine, vor fi intensificari ale vantului care vor depasi la rafala 70-80 de kilometri la ora, iar totodata se vor inregistra ploi.

In judetul Sibiu, avertizarea cod galben va fi valabila pana la ora 09:00 in zona de munte, unde vor fi intensificari ale vantului care vor depasi la rafala 70-90 de kilometri la ora si pana la ora 08:00 in zona joasa, fiind vizate localitatile: Sibiu, Avrig, Cisnadie, Talmaciu, Boita, Porumbacu de Jos, Racovita, Rosia, Sadu, Selimbar si Turnu Rosu.

Iata care vor fi temperaturile maxime in cateva orase ale tarii, luni:

Bucuresti: 20 de grade Celsius;Constanta: 18 grade Celsius; Sulina: 16 grade Celsius; Iasi: 18 grade Celsius; Botosani: 15 grade Celsius; Cluj-Napoca: 14 grade Celsius;Arad: 16 grade Celsius; Sibiu: 18 grade Celsius; Ramnicu Valcea: 18 grade Celsius; Craiova: 18 grade Celsius

Marti, temperaturile mai scad cu cateva grade in toata tara. In Moldova scaderile vor fi foarte mari, si de peste 10 grade.

Iata care vor fi temperaturile maxime marti in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 16 de grade Celsius; Constanta: 16 grade Celsius; Sulina: 15 grade Celsius; Iasi: 7 grade Celsius; Botosani: 6 grade Celsius; Cluj-Napoca: 10 grade Celsius; Arad: 8 grade Celsius; Sibiu: 13 grade Celsius; Ramnicu Valcea: 18 grade Celsius; Craiova: 17 grade Celsius

Temperaturile vor continua sa scada si miercuri cu cateva grade, insa inca nu apar ploile.

Sursa: ziare.com

Ultimile din

Mergi la SUS