Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Profesor universitar, academician și chirurg cardiovascular răsturna percepția despre dietele tradiționale: „Dacă renunți la micul dejun de câteva ori pe săptămână, kg în plus vor dispărea rapid

in Regim alimentar/Sanatate de

Într-un interviu televizat, Leo Bokeria, profesor universitar, academician și chirurg cardiovascular principal al Ministerului Sănătăţii din Rusia, a răsturnat percepția despre dietele tradiționale.

Celebrul medic consideră că percepțiile noastre despre dietă sunt greșite:

Un proverb rusesc spune că micul dejun trebuie să îl mănânci singur, prânzul să îl împarţi cu prietenii, iar cina să o dai duşmanilor.

Să mănânci micul dejun singur este un non-sens absolut, adică un mic dejun complet. Închipuiți-vă numai, dvs. v-ați trezit, organismul începe să revină la starea de funcționare activă, vă așezați la masă, mâncați o farfurie de carne, una de făinoase și beți un pahar mare de ceva. Apoi vă îmbrăcați și mergeți la muncă – și apoi vă mai așteptați ca munca dvs. să fie eficientă?

Cu mult timp în urmă, atunci când a început colaborarea sovieto-americană, am observat că unii chirurgi de renume, beau dimineața, în cel mai bun caz, o ceașcă mică de cafea.

Și atât! La prânz – o mică tartină. Iar seara când reveneau acasă, mâncau bine, și apoi mergeau să înoate în piscină…

De aceea, trebuie ca micul dejun să-l dai dușmanilor, la prânz ia o gustare, iar seara (dar nu seara târziu) mănâncă bine, după care fă puțin sport.

Conform observațiilor mele, în țările cu populații longevive, oamenii trăiesc anume așa.

Cercetările recente ale savantului David Levitsky de la Universitatea Cornell confirmă ipoteza medicului rus. Potrivit lui Levitsky, dacă renunți la micul dejun de câteva ori pe săptămână, kilogramele în plus vor dispărea rapid.

El și-a confirmat teoria printr-un experiment, al cărui scop a fost de a determina cantitatea de alimente consumate pe zi.

Experții Organizației Mondiale a Sănătății nu sunt însă de acord cu aceste teorii. Ei susţin că, dacă o persoană care până acum nu mânca dimineața începe să ia micul dejun, greutatea ei se normalizează și kilogramele în plus dispar treptat. Cu alte cuvinte, dejunul lansează procesele metabolice corecte și accelerează metabolismul.

Ultimile din

Mergi la SUS