Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Primul AUR pentru România la europenele de la Cluj– Marian Drăgulescu la sol!

in Diverse/ExtraNews de

   Gimnastul român Marian Drăgulescu a obţinut medalia de aur în finala de la sol, la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca. Drăgulescu este posesorul a zece titluri continentale, doborând recordul deţinut de Nadia Comăneci.

   Clasamentul finalei de la sol a Campionatelor Europene de Gimnastică de la Cluj se prezintă astfel: Marian Drăgulescu – locul 1, Dmitrii Lankin (Rusia) – locul 2, Alexander Shatilov (Israel) – locul 3, Artem Dolgopyat (Israel) – locul patru, Dominick Cunningham (Marea Britanie) – locul cinci, Rayderley Zapata (Spania) – locul şase, Oleg Verniaiev (Ucraina) – locul şapte şi Pavel Bulauski (Belarus) pe locul opt.

   Marian Drăgulescu s-a născut la 18 decembrie 1980, în București. Profesor de educație fizică și sport, absolvent al ANEFS, ulterior Inspector de poliție, a început să practice gimnastica în 1988, la CSS 2 București. A debutat la CE de juniori din 1998 (St. Petersburg), iar în echipa de seniori la Campionatul Mondial de la Tianjin, în 1999. În anul 2000, se remarcă la CE de seniori de la Bremen cu aur la sol, argint la echipe și, pentru prima dată în istoria gimnasticii masculine românești, câștigă medalia de bronz la individual compus. La mondialele din 2001 de la Gent, în premieră pentru gimnastica masculină româneasca, ia două medalii de aur, una la sol și una la sărituri. A ocupat, mai recent, locul 4 la sărituri la Olimpiada de la Rio din 2016, unde înregistrează recordul de participări olimpice (4), plus recordul de „vârstă”. În 2005, este declarat „Sportivul numărul 1″ în Balcani. A fostd ecorat, printre altele cu Medalia Națională pentru Merit clasa a III-a în 2000, Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Ofițer în 2001, Ordinele Meritul Sportiv clasa a III-a și clasa a II-a în 2004 şi Ordinul Meritul Sportiv clasa I în 2009. (foto: clujeurogym2017.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS