Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Primarului Capitalei i se cere să facă publice listele cu persoanele care au asistat la ședințele CGMB și i se pune întrebarea daca au participat în locul cetățenilor, polițiști în civil

in ExtraNews de

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi i-a cerut primarului Capitalei Gabriela Firea să facă publice listele din ultimele luni cu persoanele care au asistat la ședințele Consiliului General și astfel să fie lămurite acuzațiile potrivit cărora locurile destinate cetățenilor și societății civile au fost ocupate de polițiști locali în civil.
Potrivit unui comunicat de presă, Raețchi a declarat luni:”În ultima vreme, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora participarea la ședințele de Consiliu General este practic imposibilă pentru bucureșteni, iar primarul general, Gabriela Firea, ocupă locurile disponibile în sală cu apropiați de-ai săi și ai PSD. De aceea, consider că Primăria Generală trebuie să lămurească aceste acuzații și să facă publice listele cu persoanele care au asistat la ultimele ședințe de Consiliu General al Municipiului București. Mai mult, sper ca Gabriela Firea să lămurească dacă este adevărat că polițiștii locali participă în civil la lucrările CGMB pentru a ocupa locurile destinate cetățenilor și societății civile”
Raețchi a mai adăugat:”Potrivit legii administrației publice locale, aceste ședințe sunt publice, deci orice cetățean are dreptul să participe. Dacă Gabriela Firea nu are nimic de ascuns, atunci sunt convins că Primăria Generală nu va ezita să publice listele cu persoanele care au asistat la ședințele Consiliului General pentru a înlătura orice urmă de suspiciune că ar putea facilita prezența apropiaților săi la aceste ședințe și ar bloca participarea societății civile”.
Deputatul PNL a mai arătat și că:”Astfel de abuzuri de putere profund anti-democratice nu trebuie tolerate, ci amendate și împiedicate”.

Ultimile din

Mergi la SUS