Preturile au luat-o razna in Romania! Scumpiri tot mai multe la toate alimentele de baza! Ce ne asteapta?

in ExtraNews de

Banii primiti din majorarile de pensii si salarii aproape ca nu ajung ca sa acopere scumpirile aparute de la inceputul anului si pana acum!

Recordurile atinse de Euro si importurile masive au crescut preturile la mai toate produsele si serviciile. Tendinta ar putea continua pana in vara, avand in vedere ca moneda europeana nu da semne de scadere.Astfel de reactii sunt intalnite zilnic in piete, atat din partea cumparatorilor, cat si a vanzatorilor.

Dupa valul de cheltuieli provocat de cresterea salariillor si a pensiilor, scumpirile de acum lasa marfa sa se strice pe tarabe.

Institutul National de Statistica anunta ca, de la inceputul anului si pana acum, legumele si conservele de legume s-au scumpit cu aproape 8%, transportul aerian cu peste 23%, servicii postale cu 21%, iar gazele naturale cu peste 16 procente.

Cartofii s-au scumpit cu 10% in ultima luna, asta desi datele INS aratau ca in decembrie 2018 ca aceasta leguma este 40 de procente mai scumpa fata de decembrie 2017. Spun producatorii ca au fost ani in care un kg de cartofi costa un leu si 50 de bani, in timp ce astazi costa 3 lei.