Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Prețul morții. Deși e cruntă, aceasta e formulare, iată cu cât despăgubește statul român familia militarului buzoian ucis în Afganistan

in ExtraNews de

Prețul morții. Deși e cruntă, aceasta e formularea care descrie fidel compensațiile pe care statul român le acordă familiei pentru a atenua cât de cât pierderea uriașă suferită relateaza buzoienii.ro

Astfel, soția și fiica de 12 ani ale lui Mădălin Stoica, vor primi următoarele despăgubiri:

a) asigurare de deces în valoare de 80 de mii de euro. Fiecare soldat român care pleacă în Afganistan semnează această asigurare de viață. E un bonus acordat armatei de firmele de asigurări pentru asigurarea mașinilor MAPN. Familia poate primi banii într-o săptămână, într-o lună sau peste un an, funcție de firma de asigurări.

b) soția militarului ucis va fi angajată, în caz că dorește, pe un post în armată

c) Compensație în valoare de 100 de solde. O soldă are acum valoarea de 1450 de lei. Rezultă un total de 145.000, adică 1,45 de miliarde de lei vechi.

d) Rentă (pensie de urmaș) pentru fată pe durata studiilor, inclusiv facultate (până la 26 de ani maximum)

În plus, ar mai exista și promisiunea unei viitoare angajări în armată a fiicei la terminarea studiilor, în caz că dorește. Ultima are caracter semi-oficial, cel puțin acestea sunt informațiile primite de reporter.

Chiar dacă acum, toți sunt îndatoritori cu familia victimei, în timp afecțiunea se disipează.

Soția unui militar căzut în Afganistan a povestit că a resimțit o durere acută în momentul în care la împlinirea a trei ani de la decesul celui numit erou, n-a fost sunată și nici la mormânt nu s-a mai prezentat nimeni în afară de rude.

Sursa: Buzoienii.ro

Ultimile din

Mergi la SUS