Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Președintele României anunţă INIŢIEREA unui referendum pentru grațiere și modificările la Codul Penal, în urma protestelor din ţară

in Politic de

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, la Palatul Cotroceni, că va iniția un referendum pentru grațiere și modificările la Codul Penal, în urma protestelor de duminică, legate de cele două Ordonanțe ale Ministerului Justiției.

”Este evident că există un larg interes pentru această temă a schimbării codurilor penale și a grațierii. Dacă așa este, voi supune această temă dezbaterii publice și votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum, prin care românii se vor putea exprima și vor putea spune dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu”, a spus șeful statului, într-o declarație despre însemanătate Micii Unirii.

Șeful statului s-a referit în discurs la protestele de duminică.

”În aceste zile, mai ales ieri, au avut loc proteste, oameni indignați au ieșit în stradă să protesteze împtoriva acestor încercări de a modifica prin Ordonanțe legislația penală. Am auzit fel și fel de aberații, imediat după ce au ieșit oamenii în stradă, activiști, agitați și agitatori au fugit la televiziunile obediente să explice românilor că este o nouă mineriadă, auzi aberație, că este o lovitură de stat. Cetățenii să dea lovitură de stat? Nu, politicienii dau lovitura de stat, dau lovitura de grație statului de drept din România”, a spus președintele Iohannis.

El a mai arătat că oamenii au ieșit pentru că ”PSD și cu satelitul lui, ALDE au promis bunăstare românilor, au promis că vor rezolva problemele României, dezvoltare economică, salarii mai mari, pensii mai mari, și oamenii, pe bună credință, i-au votat”.

”Când au ajuns efectiv la guvernare, s-au apucat de cu totul altceva, să umble la legislația penală, pentru a-și curăța dosarele lor, ale colegilor de parid, a celor care i-au susținut. Asta i-a dus pe oameni în stradă, dragii mei. Una a fost promisă, alta a fost începută. De aici indignarea românilor. Nu vrea nimeni să dea lovitură de stat nici nu vrea să răstoarne regimul. Ce contează Guvernul? Doar nu consideră cineva că a ieșit cineva în stradă pentru acest Guvern? Au ieșit să își spună indignarea. Guvernanții ar fi bine să ia seama, poate totuși, cu această ocazie, a Micii Uniri, își amintesc că români și sunt un neam mândru, au dreptul la o clasă politică pe măsură”, a mai afirmat Iohannis.

Sursa: libertatea.ro


Mergi la SUS