Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, vrea ca Parlamentul și Guvernul să găsească o modalitate pentru a modifica sistemul prin care sunt acordate ajutoarele sociale

in ExtraNews de

Liviu Dragnea, a declarat că Parlamentul și Guvernul vor să găsească „cea mai bună soluție” pentru ca ajutoarele sociale să ajungă la cei care au nevoie de acestea cu adevărat. Banii nu ar trebui să mai ajungă și la cei care pot munci, dar care se mulțumesc să fie asistați social.

Prezent la o întâlnire cu oamenii de afaceri din județul Hunedoara, președintele PSD a declarat:”Trebuie să o spunem foarte clar, din păcate, o idee generoasă, care a fost lansată cu mulți ani în urmă și a generat această lege a ajutoarelor sociale, a avut și efecte nedorite. Sunt mulți cetățeni români care sunt activi, care pot munci, dar preferă să se mulțumească doar cu acele ajutoare sociale, în condițiile în care din ce în ce mai multe companii din România spun că nu au forță de muncă suficientă”.

Liviu Dragnea a mai precizat:”Și Guvernul, și Parlamentul o să ne gândim, în perioada următoare, care să fie cea mai bună formă în care cei care într-adevăr au nevoie și nu pot munci să fie ajutați într-un fel, dar ceilalți să nu mai poată să beneficieze de aceste ajutoare sociale”.
În primăvară și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, preciza că vor fi limitate ajutoarele sociale:”Vă spun, n-o să mai aruncăm cu nemiluita bani pe ajutoare sociale. Cei care primesc ajutoare sociale și sunt apți de muncă trebuie să fie ajutați să se angajazeze și să meargă la muncă”.

Ultimile din

Mergi la SUS