Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Președintele PSD este cel care reacționează după ce președintele României a cerut demisia premierului și a criticat în termeni duri performanțele economice ale Guvernului

in ExtraNews/Politic de

Președintele PSD care a schimbat trei prim-miniștri doar pentru că au avut coloană vertebrală, a reacționat rapid după ce președintele Klaus Iohannis a cerut demisia premierului și a criticat în termeni duri performanțele economice ale actualului Guvern.
Prezent la Antena 3, Liviu Dragnea a declat:  „În seara asta președintele României a prezentat o listă întreagă de minciuni. O informație neadevărată e minciună. După părerea mea, ceea ce face președintele Iohannis de o perioadă de timp și anume să arunce în spațiul public informații neadevărate care se referă la rezultate economice poate reprezenta un atac la siguranța națională, pentru că produce neîncredere.”
Referindu-se la declarația președintelui susținută luni la Palatul Cotroceni, Dragnea a mai spus: „Cred că a avut mai multe obiective. Primul a fost să încerce să justifice cererea de demisie a doamnei Dăncilă de săptămâna trecută, legând-o de o serie de date, pentru a nu se mai spune că i-a cerut-o pentru vizita în Israel. Este foarte greu să nu realizăm că este o implicare politică așa cum nu ar trebui să aibă un președinte apolitic. Eu am vorbit cu doamna prim-ministru în seara asta, mâine vor fi conferințe de presă, în așa fel încât aceste informații nereale să fie demontate, pentru ca oamenii să nu mai fie speriați. Doamna prim-ministru Dăncilă nu poate demisiona pentru că îl deranjează pe președintele Iohannis printr-un program de guvernare care produce efecte bune. Atât timp cât acest program de guvernare care generează creștere economică este pus în practică, doamna Dăncilă nu are de ce să-și dea demisia. Noi nu putem să schimbăm premierul de fiecare dată când este nemulțumit președintele, pentru că premierul nu este suficient de docil în relația cu președintele”
Președintele PSD a mai declarat că: „Noi nu avem niciun război cu președintele. Dar, am luat decizia să reacționăm. Nu renunțăm la niciunul dintre obiectivele din programul de guvernare. Limbajul e sub nivelul unui președinte al României și va suporta consecințele”.
Mă întreb eu, limbajul domnului Dragnea care îl face practic pe domnul Klaus Iohannis, președintele României, mincinos, ce nivel are?
Liviu Dragnea a mai declarat: „Klaus Iohannis a prezentat o listă de minciuni. În trimestrul 2018, încasările au fost 4,9 miliarde lei, cu aproape 300% mai mult decât în 2017. Fondurile europene au fost de 4,2 mld lei, cu 44% mai mult decât în 2017. Exporturi de 10,9 mld lei în primele două luni. Datoria guvernamentală este în scădere. E cel mai mic șomaj înregistrat vreodată în România, 3,94% în primele două luni. Avem cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani. A zis că e un fel de magie economică. Da, s-a dovedit și anul trecut că se poate să scazi taxele și să ai creștere economică. Și anul trecut ni se spunea că nu o să avem creștere economică și că o să avem deficit. Putem vorbi de magia neagră a guvernului tehnocrat. Suntem în creștere, nu ne oprim aici. Cu toate piedicile politice puse de președinte, cu toate atacurile președintelui, noi vom continua.”

Mă întreb și eu, așa ca român care își iubește țara, de ce nu se văd aceste rezultate pozitive? De ce oamenii ies în stradă și își dau demisia în masă? De ce mărirea salariilor s-a transformat pentru mulți în micșorare?
Un mare poet și jurnalist al  României, luni, într-un editorial intitulat:”Ce faceți cu banii măi nemernicilor? Nu mai îndatorați zilnic bietul cetățean român” spunea:
„Ce dracu faceți cu banii că nu văd nimic modernizat în România, autostrăzile sunt plătite de la un ciclu politic la altul doar ca ”studii de fezabilitate”, cu sute de milioane de euro la bandiții afiliați găștilor, spitalele sunt lagăre ale morții, învățământul se face prin suplinitori, rugina a acoperit căile ferate. Arătați-mi ceva care să potolească mâhnirea mea neputincioasă de a mă vedea îndatorat fără vină. De ce-s eu dator la băncile străine, miniștrilor și subminiștrilor și premierilor de toate culorile și voi ăstia de azi care vă faceți că luptați la baionetă, dragniștii și iohanniștii ? De ce se împrumută mereu România fără știrea poporului care va plăti, el și urmașii, dacă vor mai fi aici? Ce faceți cu banii, ce construiți, că nu văd – dincolo de cordonul scurt și caraghios al unei piste de biciclete, inaugurată deja ruptă la cusături de un primar și trei miniștri, înghesuiți la tăierea panglicii, nimic? Cu ce returnați datoriile? Cu țara, deja dată cu totul, cu sufletul meu de român batjocorit.
Lucian Avramescu”
(Foto:Antena 3)Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS