Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Președintele PSD Alba, românii o duc mai bine dar încă nu s-au prins: ”creștere economică peste cele mai optimiste așteptări”.

in Politic de

Potrivit lui Ioan Dîrzu, președintele PSD Alba, românii o duc mai bine dar încă nu s-au prins: ”creștere economică peste cele mai optimiste așteptări”.

Ioan Dîrzu se laudă cu performanțele economice ale Guvernului condus de premierul demisionar.

În plină criză guvernamentală, când euro a explodat din cauza nesiguranței politice din România, gazele tocmai s-au scumpit cu peste 8%, prețul benzinei și motorinei continuă să crească iar prețul alimentelor de bază la fel, liderul PSD Alba consideră oportun să le transmită românilor că: ”Economia României a avut o creştere de 8,8% în T3 (n.r. – trimestrul 3) 2017 faţă de T3 2016, iar la 9 luni din 2017 creşterea economică a fost de 7%, cu mult peste cele mai optimiste aşteptări.

La începutul anului 2018, FMI și Comisia Europeană mergeau pe o estimare a creșterii economice de 3,5%, maximum 4,5%, cea mai optimistă prognoză”.

”Avem o creştere susținută a producţiei industriale şi a formării brute de capital fix, iar la capitolul salarial comparativ cu luna noiembrie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 13,4%. Indicele câştigului salarial real (evoluţia în raport cu rata inflaţiei) faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 109,9%, conform ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS). De asemenea în trimestrul al treilea din 2017 produsul intern brut a crescut cu peste 8 la sută.

Aceste date confirmă eficacitatea măsurilor adoptate din Programul de Guvernare al PSD, și ne obligă să păstrăm același ritm susținut de implementare”, transmite Dîrzu într-un limbaj care amintește izbitor de mult de discursurile lui Ceaușescu.

Cu alte cuvinte, Dîrzu spune că românii o duc foarte bine, numai că încă ei nu s-au prins.

Ultimile din

Mergi la SUS