Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Președintele Poroșenko:Ucraina este dispusă să implementeze o serie de reforme prin care până în 2020 să îndeplinească criteriile de aderare ale NATO

in Extern/ExtraNews de

Președintele Petro Poroșenko a afirmat luni cu prilejul declarației comună susținută cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, că țara sa este dispusă să implementeze o serie de reforme pentru a putea fi stabilit un calendar prin care până în 2020 Ucraina să îndeplinească criteriile de aderare ale NATO. Noile reforme se referă la măsuri anti-corupție. Sectorul de apărare va suferi și el mai multe modificări.
În luna iunie, parlamentării din Ucraina, au adoptat o lege prin care se stabilea că aderarea la NATO reprezintă o prioritate națională. Reacția Moscovei la această decizie nu s-a lăsat așteptată și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dmitri Peskov, a declarat că „extinderea NATO către est ar reprezenta o amenințare pentru securitatea Rusiei și pentru balanța de putere în regiunea euro-asiatică și că Rusia va lua toate măsurile necesare pentru a restabili echilibrul de putere și pentru a-și asigura propria securitate.” Cercetătoarea Raisa Ostapenko, de la Centrul de Istorie și Politică în Europa de Est al Universitătii din Sorbona a afirmat că:”Există o susținere internațională masivă pentru aderarea Ucrainei la NATO, iar 69% dintre ucraineni susțin această mișcare, deci Ucraina este mai motivată ca oricând să îndeplinească criteriile politice, economice și militare ale NATO”, dar că aderarea Ucrainei la NATO ar fi supărătoare pentru Rusia.

 

Mergi la SUS