Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut pentru a doua oară demisia premierului Viorica Vasilica Dăncilă, cu ocazia declarației de presă pe care a susținut-o luni la Palatul Cotroceni

in ExtraNews/Politic de

Președintele Klaus Iohannis, care a făcut o analiză critică a execuției bugetare din primul trimestru al acestui an, cu ocazia declarație de presă pe care a susținut-o luni la Palatul Cotroceni, a spus: „Este imperioasă demisia doamnei Dăncilă pentru a face loc unor oameni responsabili. Dragnea și ai lui nu au nicio soluție pentru o guvernare bună și eficientă”.
Șeful statului a mai declarat că: „Execuția bugetară, arată că la niciun capitol veniturile nu au ajuns la nivelul programului, atenție, nu impus de cineva, program prezentat tot de propriul guvern. Deci, nici măcar propriul program nu l-au îndeplinit. Acest lucru arată ceva trist: PSD este incapabil să țină ordine în finanțele publice. Iar după 3 prim-miniștri și tot atâția șefi la ANAF, cel mai vizibil efect este incertitudinea, lipsa de predictibilitate, în ansamblu un comportament tot mai costisitor pentru contribuabilul român.”
Președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de guvernarea din ultimul an și jumătate și a subliniat faptul că PSD amanetează viitorul țării.”
„După un an și jumătate de guvernare PSD, cu această fază extrem de discutabilă a creșterilor salariale așa-zise, nu vedem însă nici drumuri, nici autostrăzi, nici școli, nici spitale. Nimic. Pe de altă parte, lumea se întreabă: totuși de unde vin acești bani pentru anumite creșteri care s-au realizat? Dacă ne uităm, povestea este una tristă. PSD-ul, în fapt, amanetează viitorul țării: crește salarii și pensii și neglijează investiții importante și în infrastructură și investiții necesare în general.”
Șeful statului a precizat în cadrul conferinței de presă că PSD a reușit o contraperformanță rară. „Până și cei cărora le-au crescut salariile sunt nemulțumiți. S-a promis o creștere de 25% a salariilor bugetarilor, dar ea a rămas pe hârtie, fiindcă printr-o inginerie contabilă, au fost trecute cheltuielile de CAS de la angajator la salariat și astfel s-a anulat practic această creștere.” 
După ce șeful statului i-a cerut pe 27 aprilie pentru prima oară demisia și a anunțat că-i va retrage sprijinul, Viorica Vasilica Dăncilă a afirmat că :”Pentru mine, viața merge înainte și duc mai departe implementarea programului de guvernare, un program așteptat de români”.
Românii așteaptă cu nerăbdare și răspunsul pe care premierul Dăncilă i-l va da șefului statului, la o a doua solicitare de demisie, care vine în mai puțin de două săptămâni.

 

Ultimile din

Mergi la SUS