Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Președintele filialei București a Ordinului Arhitecților, Șerban Sturdza, reclamă într-o plângere depusă la Poliție, construirea ilegală a unui patinoar în Parcul Romniceanu

in ExtraNews de

Președintele filialei București a Ordinului Arhitecților, Șerban Sturdza, în plângerea depusă la Poliție, reclamă că „lucrările ilegale de mare amploare” care se efectuează în Parcul Romniceanu( care este zonă protejată) nu au la bază aprobările necesare, că „niciun panou nu anunță lucrările deja demarate” și că lucrările de amenajare au fost întreprinse „fără vreo consultare sau vreun accept al locuitorilor din cartier sau din oraș”.


În scrisoarea deschisă publicată pe pagina sa de Facebook, Șerban Sturdza, se adresează edilului șef al Capitalei: „Vedeți domnia voastră, în calitate de Primar General al Bucureștilor, ar trebui să știți că nu toți bucureștenii au sărbători fericite. Spre exemplu, cotroceam astăzi prin Cotroceni și, ce să vezi? Văd că s-a schimbat modul de lucru. Nu mai e noaptea ca hoții, ci de Crăciun, ca mafioții. Fără nicio autorizație afișată conform legii, s-a purces la construirea unui patinoar în parcul Romniceanu, arie protejată, de altfel. Și fără consultarea obligatorie a cetățenilor și fără acordul Direcției de Cultură a Municipiului București. Cazul e tipic de ghinion, căci nu toată lumea hibernează de Crăciun, între două sarmale și un cârnat”.

Șerban Sturdza arată că aceste lucrări „au consecințe iremediabile asupra zonei verzi cu caracter public: eliminarea vegetației, distrugerea mobilierului urban, turnări de betoane, modificarea topografiei locului” și îi cere primarului Gabriela Firea„să oprească distrugerea  parcului”, afirmând că „nici Ceaușescu nu și-a permis să demoleze în București de Sfintele Sărbători.”
„Nu știu dacă aveți zone protejate în Voluntari. Dar în București, vă anunț că ele există. Și chiar sunt protejate. Și este un delict să te atingi de ele fără toate autorizațiile. În caz că starea vă permite, v-aș rămane recunoscător dacă ați face ceva pentru a opri distrugerea parcului Romniceanu. Între noi fiind vorba, nici Ceaușescu nu și-a permis să demoleze în București de Sfintele Sărbători”, a spus șeful OARB în scrisoarea deschisă adresată edilului șef al Capitalei.

Ultimile din

Mergi la SUS