Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii, revocat din funcţie. Violeta Alexandru: Urmează câteva decizii de management importante

in Politic de

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Laurenţiu Ţenţ, a fost revocat din funcţie, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban. Ministrul MUncii, Violeta Alexandru, a explicat, într-o postare pe Facebook, de ce a cerut revocarea din funcţie.

UPDATE: Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat că a cerut revocarea întrucât ”nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanţă”.

”Am cerut revocarea din funcţie a Preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice. Datele obiective îmi indică faptul că nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanţă. Dincolo de evaluarea mea, mesajele primite, multe, de la pensionari care nu mă cunosc personal şi care îmi relatează situaţii inaceptabile din teren, pentru mine contează mult. Văd multe măsuri de reformă necesare pentru a ajunge la performanţa, posibilă în România, de a soluţiona dosarele de pensii în timp şi în general de a avea o altă atitudine, respectuoasă faţă de problemele pensionarilor. Sigur că nu este uşor să gestionezi un sistem care are, într-adevăr, o activitate complexă. Şi cu un om ca mine care este foarte exigent”, a scris, luni seară Violeta Alexandru, pe Facebook.

Acesta a precizat că o interesează exclusiv persormanţa.

”Da, propunerea de numire din decembrie 2019 a fost a mea dar acest lucru nu înseamnă că de dragul de a mă proteja, nu iau decizii atunci când este cazul. Ştiu un lucru, se poate face performanţă şi la casele de pensii. Urmează câteva decizii de management importante”, a mai scris Alexandru.

ŞTIRE INIŢIALĂ: În Monitorul Oficial a apărut, luni, decizia premierului Ludovic Orban privind revocarea lui Laurenţiu Ţenţ din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Pensii Publice.

De asemenea, Ţenţ a fost revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Potrivit documentului apărut în Monitorul Oficial, decizia a fost luată la propunerea ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Până la numirea unui şef al instituţiei, funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii va fi îndeplinătă de Tomiţă Murgoci, secretar general.

Autor:
News.ro
Mergi la SUS