Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Președintele american Donald Trump vrea „zid solar”între SUA și Mexic

in Extern/ExtraNews de

Donald Trump își susține ideea de a se construi un zid între SUA și Mexic pentru a se împiedica pătrunderea drogurilor în țara a cărui președinte este.
La o adunare în Cedar Rapids, statul Iowa, Trump a vorbit susținătorilor lui: „Ne gândim la ceva unic, la care nimeni nu s-a mai gândit, ne gândim la granița de sud, multă căldură, mult soare… Ne gândim la construirea zidului ca un zid solar. Aceasta va genera energie și astfel își va acoperi costurile”.
Președintele american a exclamat entuziasmat:”Gândiți-vă la asta, cu cât este mai mare, cu atât este mai valoros. Imaginație destul de bună, nu? Ideea mea!”
Mexicul a exclus orice posibilitate de a finanța construirea zidului, iar Congresul american a refuzat alocarea de fonduri pentru acest proiect, acceptând doar să finanțeze întreținerea părților existente ale gardului de frontieră.
Liderul de la Casa Albă speră că va putea include finanțarea acestui zid de frontieră în bugetul pe 2018.
În ultimele luni, Casa Albă a cerut proiecte în vederea construirii zidului și a primit printre acestea și pe cel al companiei Gleason Partners din Las Vegas, bazat exact pe dotarea zidului cu panouri solare.

Mergi la SUS