Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Premierul Viorica Dăncilă a discutat la Bruxelles inclusiv despre „cele 6 milioane de telefoane ascultate, ceea ce este un lucru greu de crezut, dar din păcate este un lucru real în România”

in ExtraNews
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Premierul Viorica Dăncilă a avut, marți, o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Bruxelles. La discuție a participat și Frans Timmermans, prim-vice-președinte al CE.
Premierul Viorica Dăncilă într-un interviu pentru Antena 3, a declarat că a discutat cu oficialii europeni de la Bruxelles despre protocoalele de colaborare dintre procurori și serviciile secrete, precizând că prim-vicepreședintele Timmermans a spus că este un lucru extrem grav, iar președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar fi spus că încheierea acestor protocoale reprezintă o încălcare a democrației.

Viorica Dăncilă:„S-a discutat și despre protocoale. Chiar domnul vicepreședinte Timmermans a spus că au existat protocoale  între serviciile secrete și procurori, ceea ce reprezintă un lucru extrem de grav, iar domnul Juncker a spus că acest lucru nu numai că este grav, este o încălcare a democrației. S-a discutat și despre acest lucru, inclusiv despre cele 6 milioane de telefoane ascultate, ceea ce este un lucru greu de crezut, dar din păcate este un lucru real în România. Am spus că îmi doresc ca să pornim de la un moment To, în care să nu mai existe aceste protocoale, oamenii să aibă încredere în justiție, fiecare cetățean, atunci când merge în fața judecătorului, să știe că își găsește dreptatea.”
Potrivit premierului, Juncker a spus că poate multe Guverne au avut probleme tocmai pentru că s-au implicat serviciile secrete.
Viorica Dăncilă a menționat în interviu că oficialii europeni sunt foarte bine informați în legătură cu situația care există în România și a spus: „Cred că într-adevăr justiția trebuie să-și facă datoria, este necesar acest lucru, dar trebuiesc respectate drepturile fundamentale și cred că acest lucru în România nu prea s-a respectat în ultima perioadă”.

 


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS