Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, prezent la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, județul Harghita, a făcut afirmații jignitoare pentru români:”România modernă nu știe de 100 de ani ce să facă cu cei peste un milion de maghiari care trăiesc aici”

in ExtraNews

În perioada 24-29 iulie la Băile Tușnad s-a desfășurat cea de-a 29-a ediție a Universității de Vară „Tusvanyos”, eveniment la care a fost invitat și premierul Viktor Orban.
Premierul Ungariei a afirmat în discursul ținut cu această ocazie că:”România a intrat în urmă cu o sută de ani în epoca modernă. Înțelegem că, din punctul lor de vedere, este un moment de sărbătoare, dar îi rugăm să ne înțeleagă că din punctul nostru de vedere nu avem ce sărbători”.
Este normal domnule premier Viktor Orban că nu aveți ce sărbători pentru că acum 100 de ani, la 1 decembrie 1918, Transilvania s-a unit cu Țara Mamă România și înaintașilor unguri acest lucru nu le-a convenit pentru că ei ne preferau dezbinați.
Propaganda maghiară la nivel internațional transmite ideea că Transilvania este pământ unguresc și că Tratatul de la Trianon este unul injust, un tratat prin care Ungariei i s-a „răpit” acest teritoriu.
Reamintim vecinilor noștri unguri că tocmai cronicarii maghiari întăresc faptul că la venirea ungurilor în Europa, acum 1.100 de ani, românii erau aici, ungurii având nevoie de aproape 300 de ani pentru a cuceri Transilvania.
Edificator în acest sens este un fragment din Gesta Hungarorum a notarului Regelui Bela al III-lea al Ungariei care vorbește despre primii ani de la sosirea ungurilor în Europa: „Și, rămânând aici mai multă vreme, Tuhutum, tatăl lui Horca, cum era el un om șiret, după ce a prins să afle de la locuitori despre bunătatea țării de dincolo de păduri (Transilvania-n.r.), unde domnia o avea un oarecare Blach Gelou, a început să ofteze, dacă n-ar putea cumva să dobândească printr-o favoare din partea ducelui Arpad țara de dincolo de păduri, pentru sine și pentru urmașii săi. Ceea ce s-a și întâmplat, după aceea, întocmai.”
Așa că, să nu mai fim ironizați în țara noastră de un reprezentnt de vază al lor, premierul Ungariei, Viktor Orban. Românii sunt majoritari în România și încă stăpâni ai acestei țări.
De ce veniți domnule Orban și spuneți:”România modernă nu știe de 100 de ani ce să facă cu cei peste un milion de maghiari care trăiesc aici?”
Dumneavoastră știți ce să faceți cu compatrioții dumneavoastră?
Am fost în vizită în țara al cărei Guvern îl conduceți și am văzut zeci de oameni dormind la metrou și în intrările blocurilor. În România modernă care nu știe ce să facă cu un milion de unguri, s-a asigurat acestora: un acoperiș deasupra capului, o școală, un viitor, dar…doar dacă muncesc.
Liderul PMP, Eugen Tomac bine a scris pe pagina de Facebook:„În Anul Centenar, Viktor Orban sărbătorește nestingherit, la Băile Tușnad, cele mai mari concesii făcute de România Ungariei în ultima sută de ani.
Faptul că statul român nu este reprezentat la nivel înalt la lucrările Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, pentru a pune limite discursului radical antiromânesc, confirmă încă o data modul nostru de a face politică externă : cu mâinile la spate.
Profitând că patriotismul a pierdut orice scaun de la Palatul Victoria, prim-ministrul Ungariei a reușit, fără dificultăți, să pună autoritățile române la treabă în slujba intereselor maghiare.
Doar în ultimele luni, Liviu Dragnea a oferit pe tavă Budapestei, în schimbul susținerii de către UDMR a actualei majorități parlamentare, avantaje la care statul maghiar nici nu visa. Vorbim de avantaje economice, cum ar fi antamarea de către România a vânzării gazelor din Marea Neagră către operatorul de transport gaze al statului maghiar, dar și de avantaje culturale simbolice, cum ar fi înființarea prin lege a unei unități de învățământ în limba maghiară împotriva deciziilor autorităților locale sau ridicarea limbii maghiare, prin lege, la rang de limbă oficială în România.”   

Ne întrebăm și noi, de ce lipsește cu desăvârșire un punct de vedere exprimat de către cele mai importante, în prezent, personalități ale României. Cum permiteți să fim jigniți în țara noastră de un premier străin?

Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS