Premierul ungar Viktor Orbán, vizită de două zile în Transilvania. Va sustine cu Hunor Kelemen miercuri după-amiază, o conferinţă de presă la Cluj

in Extern/ExtraNews de

Premierul Viktor Orbán, preşedintele FIDESZ, va efectua o călătorie de două zile în Transilvania, la invitaţia preşedintelui UDMR – a comunicat Bertalan Havasi, şeful Biroului de presă al premierului ungar, agenţiei de presă MTI.

Pe 8 mai, Viktor Orbán va purta convorbiri cu liderii Uniunii şi cu reprezentanţi ai consiliilor locale cu privire la alegerile europarlamentare. Pe 10 mai, Viktor Orbán va participa la inaugurarea celei mai mari fabrici de malaxoare de furaje de la Sânpaul, judeţul Mureş, după care va vizita Academia de Hochei pe gheaţă din Ţinutul Secuiesc, informează agenţia maghiară de presă, citată de Rador.

Premierul Viktor Orbán şi Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, vor susţine, miercuri după-amiază, o conferinţă de presă la Cluj, cu privire la pregătirea alegerilor europarlamentare – se precizează în informarea UDMR. Bertalan Havasi a adăugat că Viktor Orbán va participa pe 9 mai la şedinţa extraordinară a Consiliului European de la Sibiu.

Partidul aflat la putere în Ungaria, Fidesz, nu mai susţine candidatura lui Manfred Weber la postul de preşedinte al Comisiei Europene (CE), a anunţat luni premierul ungar Viktor Orban, relatează Reuters. Principalul grup de centru-dreapta în Parlamentul European (PE), Partidul Popular European (PPE, conservatori), prezidat de Manfred Weber, i-a suspendat în martie dreptul de vot, pe o perioadă nedeterminată, în aşteptarea rezultatelor unei anchete interne în PPE cu privire la presupuse încălcări ale principiilor UE şi statului de drept comise de Fidesz în Ungaria.

Orban, un suveranist populist care a intrat frecvent în conflict cu Uniunea Europeană (UE) pe tema migraţiei şi reformelor sale judiciare, s-a apropiat de atunci de drepta europeană. ”Premierul ungar este ales de către poporul ungar”, a declarat Orban într-o conferinţă de presă comună cu vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache. ”Weber a spus că nu vrea să fie preşedinte al Comisiei cu voturile ungurilor”, a adăugat el.