Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Premierul Tudose: „Nu-l demit pe Bodog astăzi, şi nici mâine”

in Diverse/ExtraNews/Politic/Sanatate de

   Întrebat de reporteri dacă, în contextul crizei vaccinurilor sau a nereuşitei campaniilor de vaccinare a populaţiei, îl va demite pe Ministrul Sănătăţii, Florian Bodrog, premierul Migai Tudose a fost concis: „Nu, nu-l demit pe Bodog astăzi, dacă vreţi răspunsul ăsta, şi nici mâine, da?”

   Tudose a mai precizat că. În acest caz, „Nu este vorba despre ce riscă domnul Florian Bodog. Nu vorbim de oameni, vorbim de sistem. Dacă sistemul este imperfect modificăm sistemul, dacă este vorba despre vini individuale vedem la ce nivel sunt acele vini”.

   El a mai precizat că a solicitat lui Bodog o campanie închegată şi nu pe termen foarte scurt, ci o campanie continuă pe vaccinare, Va mai trebui o campanie de conştientizare şi de informare şi de educaţie, de educaţie a cetăţenilor cu ‘cum să procedăm în caz de’. P”are o glumă, toată lumea râde când apare la televizor câte o imagine de genul acesta, ne dăm seama apoi de superficialitatea noastră când chiar suntem puşi într-o situaţie de genul acela şi ‘bă, parcă spunea ceva la televizor, dar nu am fost foarte atenţi’. De acuma o să fim atenţi”, a spus Tudose.

   Referitor la părinţii care refuză să-şi vaccineze copiii, Tudose a spus că „acel părinte care refuză vaccinarea şi pune în pericol inconştient viaţa copilului, decide el asupra copilului, dacă copilul respectiv face sau nu poliomielită, face sau nu rujeolă, moare sau nu, eu cred că aici tot ce înseamnă servicii sociale, protecţia copilului, iertaţi-mă, alţi părinţi sunt decăzuţi din drepturi pentru fapte mult mai puţin grave; când un părinte îşi condamnă, practic, copilul la moarte, iertaţi-mă, nu ştiu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părinteşti”. „Sunt soluţii care ţin de bunul simţ, dar la care trebuie ţinut cont şi de tot ce înseamnă cadru legal, tot ce înseamnă cadru legal, şi o anchetă a celor în drept de la Protecţia Copilului, asistenţă socială, dar repet, foarte bine fundamentat juridic”, a mai precizat premierul.

Ultimile din

Mergi la SUS