Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Premierul Tudose a discutat cu reprezentanţii poliţiştilor

in Diverse/ExtraNews/Politic de

   Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România pentru a discuta despre necesarul de personal și dotarea de care au nevoie polițiștii, precum și despre aprobarea unui Statut al polițistului, care să includă mențiuni cu privire la asigurarea medicală și salarizare, anunţă un comunicat al Guvernului.

   Șeful Executivului a subliniat că este necesar un Statut al polițistului, elaborat împreună cu reprezentanții structurilor asociative ale acestora, și care să definească foarte clar drepturile și aspectele specifice acestei profesii. Un aspect important s-a referit la modificările ce trebuie făcute cu privire la asigurarea medicală, astfel încât aceasta să fie în concordanță cu riscurile pe care le presupune profesia de polițist.

   De asemenea, prim-ministrul Tudose a arătat că înțelege solicitările sindicatului cu privire la dotările de care au nevoie polițiștii și va prezenta în scurt timp o soluție, urmare a unei analize cerute ministrului Afacerilor Interne, și care să țină cont de constrângerile bugetare.

   În ceea ce privește necesarul de personal, premierul a menționat că rolul Comitetului interministerial constituit joi, printr-o Ordonanță adoptată de Guvern, este tocmai acesta de a audita posturile din administrație, inclusiv pe cele din poliție, și de a veni cu soluții astfel încât în fiecare domeniu să existe eficiență a personalului. Totodată, prim-ministrul s-a arătat deschis la propunerea reprezentanților Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România de a flexibiliza modul și perioada de școlarizare a agenților de poliție astfel încât promovarea în carieră să se facă treptat și să se bazeze și pe activitatea practică la locul de muncă. (foto.gov.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS