PREMIERĂ ISTORICĂ în Japonia! O româncă, numită în conducerea Agenţiei Spaţiale nipone

in ExtraNews de

Românca Aurora Simionescu scrie istorie în Japonia. Tânăra în vârstă de 33 de ani, fosta studentă a universităţii Jacobs din Bremen, a fost numită Associate Professor la Agenţia Spaţială Japoneză JAXA, fiind prima non-japoneză care obține această funcție.

Aurora, unul dintre cei 13 români incluşi în topul celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Sud, a declarat pentru idw-online.de că vrea să-și împingă limitele proprii cu fiecare zi ce trece.

Interesul pentru cercetarea spațiului a început în momentul în care a citit o carte a unui om de știință american despre astronomie, pe când era încă adolescentă. Al doilea factor crucial a fost faptul că a absolvit Universitatea Jacobs din Bremen.

„Încerc să împing limitele cunoaşterii mele, câte puţin în fiecare zi. Asta e provocarea mea. Fără încurajarea, susţinerea şi entuziasmul profesorilor mei aş fi ales, probabil, o altă carieră. A fost una dintre experienţele cele mai importante din viaţa mea”, susţine Aurora, potrivit idw-online.de.

Pe blogul ei, earthinpink.com, Aurora Simionescu vorbește despre Cosmos. A postat și diverse fotografii, atât din spațiu cât și de pe Pământ, dorind să captureze, în același loc, atât frumusețea din Univers cât și cea de pe mica noastră planetă. Aurora își dorește să încurajeze și tinerii din România să își urmeze propria cale și să își aleagă propria carieră, chiar dacă cea pe care și-o doresc nu e una tradițională.

„Vreau să îi ajut și pe alții să își descopere pasiunea și să o urmeze, asta e marea mea motivație”, a mai spus astrofizicianul român.