Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Predoiu: Toader a întins scutul nuclear peste Guvern

in Politic de

   Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Cătălin Predoiu, a spus despre ministrul Justiţiei, Tudorel Toader,că nu a dat „drumul ghilotinei„, în deciziile sale privind Ministerul Public şi DNA, însă a „aprins fitilul unei bombe„, informează pnl.ro

   „Eu am spus (…) cā nu va cere revocarea. Şi aşa a fost. Dar, atenţie! Toader e mai şmecher decat pare. N-a dat drumul ghilotinei, dar a aprins fitilul unei bombe. De ce? Pentru cā a spus douā lucruri: 1. Nu revoc, pentru cā nu e oportun; 2. Procurorii nu pot ancheta guvernul pentru emiterea de acte normative„, a scris Predoiu, pe pagina sa de facebook. El a mai afirmat că astfel a fost „amorsată o bombă” pentru că „ce nu e oportun azi, poate fi oportun mâine„, iar în cazul unei noi OUG 13 se va cere revocarea dacă procurorii se sesizează din nou. „În alte cuvinte, Toader Tudorel Ministrel tocmai a întins un scut nuclear peste Guvernul Pesedel. Şi nu e scutul de la Deveselu„, scrie Predoiu.

   Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în conferinţa de presă în care a prezentat concluziile evaluării procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare din funcţii a acestora. Toader a susţinut, însă, că este oportună „instituiriea unei atente monitorizări, a unei obligaţii de raportare a activităţii procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ”, iar această autoritate trebuie exercitată de ministrul Justiţiei, fără ingerinţe în activitatea procurorului de a da soluţii. (foto: pnl.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS