Press "Enter" to skip to content

Prajitura Regina una dintre cele mai populare delicatese! Cremoasa si usor de facut, aceasta este reteta ideala!

Pentru cei care adora prajiturile cremoase si usor de facut, aceasta este reteta ideala!

Ingrediente pentru prajitura Regina
– 300 grame de zahar;
– 250 ml. de apa;
– 300 grame de faina;
– 70 grame de unt (sau margarina);
– 2 linguri de zahar pudra;
– o lingurita de bicarbonat stins.

Cum se prepara prajitura Regina
1. Se arde zaharul si se stinge cu apa, apoi se fierbe si se da la rece.

2. Din unt, zahar, faina, bicarbonat si jumatate din sirop se face o coca potrivita.

3 Se intind 3 foi si se coc. Se umplu cu crema.

4. CREMA: Restul de sirop se amesteca cu lapte incat sa totalizeze 450 g si se amesteca cu 3 linguri de faina.

5. Se pune la fiert. Cand se raceste se amesteca cu 200 grame de unt (margarina) frecat cu 180 grame de zahar pudra.

6. Crema fiarta se pune treptat (sa fie rece), in untul cu zahar.

7. Se umplu cele 3 foi. Se glazureaza cu urmatoarea glazura: se freaca 2 galbenusuri cu 100 grame de zahar pudra si coaja de la o lamaie. Se glazureaza prajitura si se faramiteaza ciocolata. De asemenea, poti adauga deasupra si niste nuci maruntite.

Pofta buna!

Sursa: Teotrandafir.com

Trimite prietenilor
Creare Site Web by O24.RO