POVESTEA DE SUCCES A PRIMULUI ADMIS LA ACADEMIA FORȚELOR AERIENE CARE ÎNVĂŢA PE CÂMP, CU VITELE LA PĂSCUT

in Educational de

Primul admis la Academia Forţelor Aeriene şi şeful de promoţie al Colegiului Național Militar este un copil modest, de la ţară, care a învăţat în timp ce stătea pe câmp, cu vitele la păscut.

Flavius Toargă a plecat cu 4 ani în urmă, dintr-o familie modestă din satul Mărășești din Baia de Aramă să studieze la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, pe care l-a terminat ca șef de promoție. S-a înscris la examen la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov, secţia controlor trafic aerian, fiind primul admis.

Flavius Toargă a fost felicitat recent de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, după ce după ce s-au afișat rezultatele la admiterea la Academia Forțelor Aeriene ”Henri Coandă”din Brașov. Flavius a fost admis aici cu nota 10 la examen și media finală 9.99, adică cea mai mare de la secția de controlor trafic aerian a academiei.

Potrivit publicaţiei Libertatea, mama sa povesteşte, fără să se ruşineze, că, pentru a-și atinge visul, Flavius a învățat tot timpul, chiar şi atunci când păștea vitele, pe câmp.

La rândul său, Flavius spune că nu se aștepta să obțină cea mai mare medie la admitere, iar pentru el cel mai important era să fie admis la secția la care și-a dorit.

„În mare parte am învățat singur, dar am primit și ajutor de la un domn profesor, m-a sprijinit. Sincer, nu mă așteptam să am cea mai mare notă, dar mă așteptam, oarecum să intru, pentru că m-am pregătit pe tot parcursul anului pentru admitere. Visul meu este să ajung un controlor foarte bun, să fiu printre cei mai buni. Este și o responsabilitate foarte mare, este vorba despre viața oamenilor, dar eu sper să fie bine și o să mă descurc, pentru că dacă îți dorești un lucru, cu siguranță vei fi bun.”, a spus Flavius Toargă.

Flavius provine dintr-o familie simplă din Baia de Aramă, tatăl său este șofer, mama-casnică, iar despre meseria de controlor de trafic aerian a aflat de la televizor, din filme. A învățat cât a putut de bine, așa că în urmă cu 4 ani a plecat să studieze la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

A terminat cursurile ca șef de promoție și apoi s-a înscris la examen la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov, secţia „controlor trafic aerian”.

„De fiecare dată când pleacă la școală, suferim ca părinți. Aici mergea cu vitele, cu cartea în mână. Îl trimiteam cu vitele, pe aici, pe aproape și își lua și cartea cu el”, a povestit cu lacrimi în ochi, mama lui Flavius, Maria Toader.