Poveste TRAGICĂ! A căzut pradă MÂNIEI dictatorului Kim Jong Un! Studentul american ţinut prizonier de Coreea de Nord a murit!

in Extern de

Otto Warmbier, studentul din Statele Unite care a fost ţinut captiv în Coreea de Nord timp de un an şi jumătate şi repatriat în stare de comă saptamana trecuta, a murit, anunţă BBC. În vârstă de 22 de ani, Otto ar fi fost eliberat din motive ”umanitare”.

„Din pacate, torturile ingrozitoare la care fiul nostru a fost supus in mainile Coreei de Nord nu au facut posibil un alt deznodamant decat cel pe care il traim acum”, se arata in mesajul transmis de familia tanarului. Aceasta mai spune ca, atunci cand a fost adus acasa, tanarul nu putea sa vorbeasca, sa vada si sa reactioneze la comenzi verbale, potrivit BBC.

Potrivit The Washington Post, Otto Warmbier a contactat o forma de botulism, la scurt timp dupa procesul din Coreea de Nord, in martie 2016, si i s-a administrat un somnifer care i-a indus coma. Medicii spuneau ca tanarul a avut pierderi mari de tesut cerebral.

Studentul american a sosit in Statele Unite miercurea trecuta, in coma, dupa un an si jumatate de detentie, el fiind eliberat din motive „umanitare”.

Tanarul a fost arestat in ianuarie 2016, in Coreea de Nord, in timpul unei calatorii organizata de Anul Nou. Studentul, originar din Cincinnati, a fost condamnat la 15 ani de munca fortata de Curtea Suprema nord-coreeana, dupa ce a marturisit ca a furat un afis cu un slogan politic din hotelul din Phenian in care era cazat.

Diplomatia americana a indemnat Phenianul sa-l gratieze, apreciind ca aceasta condamnare era extrem de dura, iar eliberarea studentului a avut loc in urma unor intense eforturi diplomatice.

El a fost condamnat la 15 ani de munca fortata intr-un lagar dupa un proces de o ora in martie 2016.

Tatal tanarului a salutat actiunile administratiei presedintelui Donald Trump pentru a obtine eliberarea fiului sau, dupa ce administratia Obama a sfatuit familia sa nu aiba aparitii publice pentru a nu deranja regimul nord-coreean.

Diplomaţia americană a îndemnat Phenianul să-l graţieze, apreciind că această condamnare era extrem de dură, iar eliberarea studentului a avut loc în urma unor intense eforturi diplomatice.

Warmbier a aterizat în SUA pe 13 iunie fără să poată vorbi,, vedea sau reacționa la stimulente verbale, se mai arată în același comunicat. Doctorii de la Centrul Medical al Universității din Cincinnati au descris starea bărbatului drept „stare de veghe fără răspuns la stimuli”.

Coreea de Nord a trimis și imagini RMN cu creierul lui Warmbier, datând aparent din aprilie 2016. Imaginle indicau că loviturile s-ar fi petrecut înainte de respectivele scanări – ceea ce înseamnă că acesta era bolnav de la începutul perioadei de detenție.

https://youtu.be/Tc5VId3fAb0