Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Potrivit cercetarilor, nu este o coincidenta. Barbatii cu chelie sunt mai inteligenti si au mai mult succes.

in Diverse de

Daca un lucru in aceasta viata este adevarat, acela este ca, in lumea oamenilor de succes, exista o multime de barbati cu chelie si rasi in cap.

Mai mult, potrivit cercetarilor, nu este o coincidenta. Barbatii rasi in cap sunt perceputi ca fiind mai masculini, impunatori si, in anumite cazuri, ca fiind mult mai buni lideri decat cei cu parul lung, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Pennsylvania, citat de The Independent.

Lectorul universitar Albert Mannes, cel care a coordonat studiul, a recrutat 59 de subiecti carora le-a aratat, in cadrul a trei experimente diferite, poze cu acelasi barbat in doua versiuni: una in care avea par in cap si una in care era ras.

Cercetatorii au descoperit ca, in versiunea fara par, barbatii au fost perceputi de participanti ca fiind mai dominanti, mai masculini si mai increzatori, mai inalti si mai puternici decat erau de fapt.

Exista insa si un dar. Acelasi studiu a aratat ca barbatii cu parul rar sunt considerati cel mai putin atragatori si cel mai putin influenti. De asemenea, barbatii care prezinta semnele clasice ale calvitiei sunt vazuti ca fiind mai batrani si mai putin atragatori.

Ultimile din

Mergi la SUS