Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Postul CNN a prezentat înregistrări video care sugerează că talibanii afgani au primit armament avansat, care pare să fi fost furnizat de către Guvernul rus

in Extern/ExtraNews de

În cele două înregistrări ale CNN se vede că talibanii din Afganistan, au primit armament îmbunătățit, care pare să fi fost furnizat de către Guvernul rus. Expertiza videoclipurilor nu conferă dovezi incontestabile ale comerțului din partea Moscovei, care a negat categoric implicarea.
Armele filmate în cele două înregistrări sunt: mai multe puști cu lunetă, variante ale unor unor arme de tip Kalashnikov și mitraliere, cărora le-a fost îndepărtată orice modalitate de identificare a originii lor(conform expertizei efectuate).
Anterior, generalii americani sugeraseră că Guvernul rus ar putea încerca să înarmeze insurgenții afgani.
Înregistrările oferă o posibilă dovadă a fluxului de arme din Afganistan, însă nu implicarea Rusiei în acest comerț, dar cele două fracțiuni separate ale Mișcării Talibanilor afgani(din nord și din sud), susțin că se află în posesie de armament care ar fi fost furnizat de către Guvernul rus.
Ministrul rus de Externe a refuzat să comenteze acest articol, însă a afirmat anterior că, susținerea că înarmează talibanii este”absolut falsă” și a mai declarat că a fost făcută pentru a acoperi eșecul Statelor Unite în Afganistan.

Mergi la SUS