Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ponta, despre referendumul din Turcia: „Democraţie înseamnă că decizia aparţine celor care votează”

in Extern/ExtraNews de

   „Poporul turc a votat şi rezultatul nu este contestat de nimeni – deşi este foarte strâns (doar 1,5 milioane voturi diferenţă)! Şi „democraţie” înseamnă că decizia aparţine celor care votează, a comentat fostul premier social democrat Victor Ponta, pe pagina sa de facebook.

   Ponta a făcut apoi o paralelă între atitudinea UE faţă de referendumul turc şi situaţia de la noi din ţară, unde alegerile şi Guvernul sunt contestate ciar şi acum. „Problema este că Uniunea Europeană nu este mulţumită de rezultat, nici presa internaţională, nici „deontologii” şi Propaganda din ţara nostră (ăia care sunt mai europeni decat europenii, mai democraţi decât democraţii şi mai catolici decat Papa)„.

   „În România contează ce votează oamenii doar dacă votează cum se aşteaptă „Propaganda”, altfel se consideră un vot greşit, contestat, criticat şi care oricum merită ăi trebuie schimbat. Uite ca in Turcia e altfel„, a concluzionat Victor Ponta..

   Preşedintele Recep Erdogan a ieşit câştigător la refrendumul care a avut loc în Turcia, care prevedea extinderea puterii prezidenţiale, în defavoarea puterii parlamentare. Au fost numărate până luni dimineaţa, 1.250.000 de voturi favorabile, rata de participare la vot fiind de 85%. Modificările legislative sunt anunţate a intra în vigoare după alegerile generale care vor avea loc în luna noiembrie 2019. (foto: pagina facebook Victor Ponta)

Mergi la SUS