Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Poliţişti pe bandă rulantă. Se reduce perioada de şcolarizare în şcolile de subofiţeri de la 2 ani la un an

in ExtraNews de

Deficitul de poliţişti determină Ministerul de Interne să recurgă la măsuri extreme. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat, miercuri, că se reduce de la 2 ani la un an perioada de şcolarizare a agenţilor şi subofiţerilor de poliţie şi va creşte cifra de şcolarizare.

”Propunem modificarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul postliceal, ne referim la şcolile de agenţi şi la şcolile de subofiţeri, de la 1.434 de locuri la 8.190. În principal, prin acest proiect de hotărâre noi facem un pas înainte în rezolvarea unei probleme importante pentru Ministerul Afacerilor Interne care priveşte reducerea deficitului de personal. Astfel, vom creşte cifrele de şcolarizare în şcoli de agenţi şi subofiţeri. Vom ajunge undeva între 3.000 şi 5.000 de absolvenţi pe an, comparativ cu 1.400 de absolvenţi cât înregistrăm în prezent. Deja avem sprijinul Ministerului Educaţiei şi am redus perioada de şcolarizare de la 2 ani la un an în şcolile de subofiţeri”, a anunţat Carmen Dan, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

Ministrul a explicat că nu va fi modificată programa Academiei de Poliţie, unde sunt pregătiţi ofiţerii de carieră, iar încadrarea din sursa externă va fi o excepţie. ”Din perspectiva MAI, oamenii care ajung să lucreze în operativ, în special în zona de ordine publică, trebuie să treacă prin şcolile ministerului, iar încadrarea din sursa externă să fie o excepţie”, a adăugat Carmen Dan.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS