Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Polițist scuipat, umilit, amenințat cu moartea și bătut în mașina de poliție! Agresorul e liber

in ExtraNews

Direcția în care merge România cu tot cu oamenii care trăiesc în ea nu este nicidecum una bună. Și de la zi la zi pare-se că lucrurile se înrăutățesc.

Cel mai grav este că instituțiile publice sunt tot mai puțin respectate de cetățeni, iar uniforma statului batjocorită. În susținerea acestor afirmații vine un exemplu petrecut luna asta la Botoșani, în cel de-al doilea municipiu al județului.

Totul a plecat de la un scandal care a izbucnit în barul No Problem din Dorohoi, în după amiaza zilei de 16 aprilie. Un individ de 30 de ani a băut până și-a pierdut mințile, potrivit botosaneanul.ro

Întâi i-a luat la înjurat pe ceilalți clienți ai barului și pe patronii care au încercat să-l potolească.

Cum nu au reușit, au sunat evident la 112 și au chemat Poliția.

În bar a ajuns un echipaj mixt Poliție – Jandarmerie.

Bărbatului beat „i s-a pus pata” pe polițistul la care a sărit la bătaie, însă nu l-a atins pe omul legii fiind ținut de jandarmi.

”Nu a putut să-l bată pentru că l-au ținut jandarmii și atunci l-a amenințat într-una. L-a scuipat, i-a adresat amenințări cu moarte, acte de violență, amenințări de tot felul și foarte urâte”,

Nicoleta Arpinte, prim procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi.

Și continuat în mașina MAI și la sediul Poliției

Într-un final scandalagiul, un bărbat masiv de altfel, a fost oarecum liniștit cu spray paralizant folosit de polițiști. A fost băgat în mașina Poliției, unde circul a continuat.

Polițistul amenințat cu moartea s-a așezat pe scaunul din dreapta șoferului și a fost lovit cu picioarele și genunchii, de pe bancheta din spate, de către dorohoianul violent.

La sediul Poliției a urmat un nou episod halucinant. Individul s-a lovit cu capul de pereți, de fișete, a stricat un cuier și a continuat cu urlete și amenințări.

„În acest caz a fost reținut ultrajul sub forma amenințării, precum și tulburarea ordinii și liniștii publice. Bărbatul a fost reținut astăz (ieri – n.r.), 19 aprilie 2018, începând cu ora 11:30, fiind înaintat dosarul cu propunere de arestare preventivă către Judecătoria Dorohoi”,

Nicoleta Arpinte, prim procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi.

Culmea, instanța a respins propunerea procurorilor de arest preventiv pentru bărbatul violent și a decis ca aceasta să fie cercetat sub control judiciar.

Un motiv în plus pentru ca astfel de persoane să calce în picioare legile României și mai ales haina statului, conștienți fiind că în procent promițător rămân în libertate.

”Polițiști agresați, unii chiar omorâți, scuipați, înjurați amenințați”

Șefa Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi susține că ultrajul în România, din nefericire, capătă dimensiuni mult peste limita admisă:

„Furturile, tâlhăriile și încăierările sunt la ordinea zilei. Dar ultrajul, consider că este o infracțiune destul de gravă, pentru că până la urmă nu este vorba de om, este vorba de uniformă și autoritatea statului. Și e un fenomen din ce în ce mai frecvent ultrajele astea, polițiști agresați, unii chiar omorâți, scuipați, înjurați amenințați”.

Sursa: botosaneanul.ro

Comentarii

Dragi prieteni,

Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Privacy Policy Settings

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul? Inchide aici ↗↗↗
Mergi la SUS