Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Politia italiana a eliberat 35 de români, tinuti pe o plantatie din Italia, in conditii de sclavagism.

in ExtraNews de

Cei 35 de români care erau tinuti in conditii inumane pe o plantatie din Italia, in provincia Taranto. Românii, lucrau in agricultura si erau platiti cu 1.5 euro pe ora, erau cazati in conditii inumane si erau amenintati si brutalizati de angajatori, scriu cei de la „Il fatto quotidiano”.

Angajatorul italian dar si un cetatean român, in varsta de 25 de ani, insarcinat cu paza lucratorilor, au fost retinuți de autoritati.

Românii erau fortati sa lucreze chiar si cate 17 ore pe zi, traiau inghesuiti intr-o cladire izolata si erau obligati sa plateasca angajatorului o parte din salariu, pentru a acoperi cheltuielile cu hrana, cazarea, transportul si utilitatile. Potrivit marturiilor angajatilor, românul în varstă de 25 de ani, mergea cu ei la banca pentru ridicarea salariilor si ii obliga sa ii dea o parte din bani. Angajatii nu primeau mai mult de 200 de euro pe luna pentru munca depusa. Cei care protestau, erau amenintati cu violențele si chiar batuti.

Politistii au descoperit ca românii dormeau in paturi supraetajate, intr-o incapere incorect ventilata, cu igrasie si mucegai pe pereti, invadata de soareci si gandaci.

Cu toate riscurile, unul din români a realizat un filmulet care arata conditiile precare de munca de la ferma. Imaginile au ajuns la un sindicat local care a alertat carabinierii si inspectia muncii. Francesco Sabato- fermierul italian, dar si ajutorul lui au fost arestati, iar românii exloatati au fost eliberati. Alti 3 români sunt si ei acuzati de rele tratamente. Fermierul italian este cercetat si pentru evaziune fiscala de 4 milioane de euro.

Ultimile din

Mergi la SUS