Politia este dusa de nas?! Acum, totul e clar! Anunț de ultimă oră de la DIICOT. Alexandra era…

in ExtraNews de

DIICOT a oferit noi informații după finalizarea analizelor de laborator ale probelor biologice prelevate din casa lui Gheorghe Dincă. A ieșit la iveală prima certitudine științifică în cazul crimelor din Caracal, dar acesta începe să se ramifice și încă rămân multe mistere. Gheorghe Dincă va fi abia de acum cercetat pentru omor calificat.

Anchetatorii au anunțat, în urma analizelor de laborator, că rezultă profilul genetic al unei singure persoane din acele fragmente osoase găsite, iar acela este al Alexandrei Măceșanu. Astfel, avem confirmarea că până acum, rămășițele umane găsite aparțin doar fetei de 15 ani care a fost ucisă joi, 25 iulie.

Primul rezultat al crimelor din Caracal: rămășițele găsite în casa lui Dincă aparțin doar Alexandrei

Cei din cadrul DIICOT au precizat că au comunicat atât de repede rezultatul familiei victimei pentru ca aceasta să nu afle din alte surse și din compasiune pentru rudele fetei. Desigur, mai este și legea la mijloc, dar e un spect care nu e scos în evidență.

„DIICOT continuă activitățile începute in ziua de ieri, potrivit comunicării anterioare, prin cercetarea efectuată de echipe complexe, a locuinței inculpatului, echipe formate din procurorii care efectuează UP, polițiști specializați în cercetarea infracțiunii de omor, criminaliști și polițiști din cadrul structurii specializate a IGPR – DCCO.

Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei”, se arată în comunicatul de presă transmis de DIICOT.

Vineri, 2 august, oamenii legii au avut un nou mandat de percheziții pentru a continua cercetările la locul crimei și continuă și azi, 3 august, la această oră. Au mii de metri pătrați de investigat și trebuie să verifice și acele gropi betonate, despre care vorbea Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT.