Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Poate oricand sa concureze cu 5 adulti destepti. O fetita din Galati a fost acceptata in organizatia celor mai inteligenta oameni de pe Planeta!

in Diverse/Educational de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Alexandra-Maryam are doar 13 ani, dar ar putea oricand sa concureze cu 5 adulti destepti. Fetita din Galati a fost acceptata in Mensa, o organizatie fondata in Marea Britanie, din care fac parte cei mai inteligenti oameni de pe Planeta.

Alexandra-Maryam are 13 ani si un IQ comparabil cu cel al savantilor care au schimbat lumea.

„Am dat o singura testare. Initial nu am stiut despre ce e vorba. Mi-a spus tata. Cand a venit rezultatul? Eram fericita. ”

Doar 3 la suta din populatia planetei are abilitatile ei de geniu. Specialistii care i-au evaluat inteligenta intuitiva au acceptat-o fara sa stea pe ganduri in Mensa – organizatia din care fac parte cei mai destepti oameni ai lumii.

Nicoleta Dimofte, mama Alexandrei: „Sunt niste teste grila, sunt date 8 secvente intr-un cadru si trebuie sa o intuiesti pe a 9-a. Sunt niste teste care vizeaza conexiunea intre emosferele cerebrale si rapiditatea cu care poti sa gasesti solutii”

Cand nu picteaza sau nu compune puzzle-uri cu 1 000 de piese, Alexandra rezolva exercitii la matematica. Pentru ea, ecuatiile sunt floare la ureche, iar acoladele, parantezele patrate si ridicarile la putere sunt cateodata plictisitoare… Atunci, isi face timp pentru surorile ei.

Catalin Dimofte, tatal Alexandrei: „Nu stam sa o ajutam la teme. Parca o data sau de doua ori, cand ea de fapt cauta atentie. Ne-am dat seama ca erau exercitii foarte usoare, dar ea solicita numai ca sa stam cu ea”

Chiar daca sistemul educational din Romania nu are o nisa pentru copiii supradotati, Alexandra nu vrea sa studieze in strainatate.

„Mi-ar placea aici, in Romania, pentru ca sunt obsinuita cu totul”

Profesorii de la Colegiul „Costache Negri”, unde Alexandra invata, sunt bucurosi ca o au ca eleva. O minte ca ei intalnesc o data la multe generatii.

Sursa: kanald


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS