Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Poate nu ştiaţi! Toto Cutugno a implinit 74 de ani!

in Diverse/ExtraNews/Monden de

Cunoscutul cântăreţ de muzică italiană Toto Cutugno a împlinit, vineri, 74 de ani. De-a lungul carierei, artistul a înregistrat 18 albume şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume. 

   Pe numele său real Salvatore Cutugno, Toto s-a născut pe 7 iulie 1943 în localitatea Fosdinovo din Toscana, Italia. Pasiunea pentru muzică i-a fost insuflată incă din copilarie. Încurajat de tatăl său care cânta la trompetă, Toto Cutugno a inceput să studieze bateria şi să cânte în diverse grupuri muzicale locale. Pe langa baterie, a mai învăţat să cânte la acordeon, pian si chitară.

   În 1980, câştigă Marele premiu la Festivalul de la Sanremo, cu piesa L’Italiano, care a dat şi numele discului, care a devenit cel mai bine vândut albun italian în perioada 1981- 1986

   Toto Cutugno a compus peste 400 de melodii. Melodiile semnate Toto Cutugno au fost interpretate de mari orchestre ca Pourcel, Caravelli și Paul Mauriat. De-a lungul carierei Toto Cutugno a scris melodii de mare succes şi pentru alţi interpreţi ca Joe Dassin, Dalida, Adriano Celentano, Gerard Lenorman, Hervé Vilard, Luis Miguel, Michel Sardou, Mireille Mathieu, Peppino di Capri, Jose Luis Rodriguez și formația “Ricchi e Poveri”. A prezentat 28 de melodii la Sanremo, în perioada 1970-2008. Hit-ul său,

   De-a lungul carierei, Toto Cutugno a înregistrat 18 albume şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume. Melodii precum L’italiano, Sere­nata, Innamorati , Insieme, au fost si inca sunt fredonate in intreaga lume. (foto: pagina facebook Toto Cutugno)


Ultimile din

Mergi la SUS