Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Plecarea spre eternitate a lui Cristian Țopescu l-a făcut pe Rareș Bogdan să facă un apel la reconciliere națională: “Să punem punct războiului româno-român!”

in ExtraNews de

Ocazia nefericită a decesului marelui comentator sportiv Cristian Țopescu, l-a făcut pe Rareș Bogdan, jurnalist al postului Realitatea TV, să scrie pe rețeaua lui de socializare:                                              “În numele Olimpismului pe care îl iubea, la plecarea lui Cristian Țopescu, să punem punct războiului româno-român!”
Jurnalistul Realitatea TV a menționat: “Probabil mulți mă vor înjura (vrei să faci pace cu penalii, vrei să faci pace cu Nicolicea, Șerban, Codrin, Iordache, vrei să bei cafea cu propagandiștii Penalilor ce practică linșajul în spațiul public de ani și ani).
NU, asta cu siguranță NU! Dar am în minte, ca oricare dintre noi, o lume ideală, în care ne iubim, nu ne detestăm, în care ne bucurăm pentru ce avem, nu ne enervăm pentru ce ne lipsește”.
Rememorând momentele epocale ale sportului românesc care au fost înnobilate de vocea lui Cristian Țopescu, Rareș Bogdan a scris:
“În timpul Jocurilor Olimpice armele tac, iar vocea lui Cristian Țopescu echivalează pentru mulți dintre noi cu sportul însuși, cu Olimpismul. Ne-am adăpostit de dictatură însoțiți de glasul inegalabil, inconfundabil al lui Cristian Țopescu. Ne-am agățat ca înecații de clipe de bucurie la care Cristian Țopescu ne-a transmis toată inima sa-Nadia (teribilul Montreal cu 10-10-10-10-10 și șirul unui început de minuni), Ilie Năstase (ce geniu, ce spectacol!), Țiriac (ce mustață, ce acribie!!), Hagi (șutul de la 35 de metri mixat de Dumnezeu în poartă), Gică Popescu (dirijorul-vrăjitor), Chivu (fundașul bănuit că a fost atins de extratereștri), Duckadam (strigătul din noaptea de 7/8 mai 1986, acel “Apără Duckadam!”, e pentru români echivalentul lui “Un pas mic pentru om…” al lui Armstrong), Olimpiadele, Naționala de Aur și câte și mai câte… Ooo, Gațu, Gruia, Oțelea, Stângă, Birtalan…. prin vocea lui Cristian Țopescu. Toate momentele de diamant care ne-au ajutat să rezistăm l-au avut ca vestitor pe acest bulgăre de lumină cu inima cât toată România, pe care o iubea profund și radical: Cristian Țopescu.
Din acest motiv, să ne unim Româniile din vis și să spunem GATA! GATA!! GATA! Să încheiem războiul româno-român (fraților, fac pace până și cele două Corei!), să ne punem în slujba binelui comun! România se prăbușește, cade de pe hartă, să ne căutăm înăuntrul conștiințelor resurse… Ne ducem naibii cu totul (deja suntem complet irrelevanți, când nu suntem impredictibili) și cei mai mulți își mai caută salvarea EXCLUSIV… AFARĂ!
…. sigur, ce spun eu e doar România ideală. Visez că ar putea fi posibilă, că sportul ne poate întoarce la fibra sănătoasă a omului, a românului frumos și liber, la iertarea nepervertită de convenții, șabloane, algoritmi și sânge, cât mai mult sânge.
Iartă-ne, maestre Țopescu! Cred că nu am înțeles nimic! Dar te asigurăm că România reală și umană te-a iubit și te-a admirat. Și îți mulțumește! Drum bum, Maestre!
HAI, ROMÂNIA!”


Ultimile din

Mergi la SUS