Press "Enter" to skip to content

Planta condimentara la indemana tuturor care combate balonarile, starile de nervozitate si insomnia

Mararul, Anethum graveolens, este cunoscuta, in primul rand, ca planta condimentara. Este o planta anuala ce creste inalta de pana la un metru, tulpina este tubulara, spre deosebire de fenicul cu care seamana destul de mult. Frunzele sunt foarte fine, emana o aroma specifica, placuta, datorita uleiului eteric pe care il contine. Infloreste la sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie. Este considerata astazi o planta de cultura, deoarece o gasim in mai toate gradinile. Se foloseste planta proaspat culeasa si semintele.

Aceasta planta se cultiva usor, nu numai in gradini, dar si in ghivece pe balconul locuintelor de la oras.

Ca planta medicinala, mararul se foloseste in combaterea balonarilor, a tulburarilor digestive si al starilor de nervozitate si insomnie, iar ca planta condimentara se potriveste la preparatele cu dovlecei, ardei umpluti, mancaruri de peste.

Semintele de marar au o proprietate deosebita. Folosite in stare cruda sau ceai combat sughitul, o lingurita de seminte de marar luate cu un pahar de apa. De asemenea, se pot folosi si sub forma de ceai (infuzie).

Sub forma cruda, o cura de seminte de marar, fenicul si anason luate in parti egale dau o stare de liniste, confort si stimuleaza randamentul intelectual.

Mod de folosire:

Ceai (infuzie) – o lingurita de seminte de marar se opareste cu o cana de apa clocotita. Se lasa un minut, apoi se strecoara. Se beau doua cani de ceai zilnic.

Seminte crude – o lingurita cu seminte de marar se mesteca in stare cruda, se bea apoi un pahar cu apa rece. Este un mjloc ce ajuta digestia si da o stare de confort.

Trimite prietenilor
Creare Site Web by O24.RO