Piscină de 600 de mii de euro, plajă cu piatră care nu se încălzește la soare și jacuzzi pentru vilele unde merg vara Liviu Dragnea și Tăriceanu

in ExtraNews de

RAAPPS a încheiat un contract de peste 600 de mii de euro cu o firmă de construcții pentru realizarea a două piscine, a unui jacuzzi, a unei plaje artificiale și a unui bar pentru vilele de protocol de la Neptun folosite pe timpul verii de președinții Camerei Deputaților și Senatului, de premier și de judecătorii CCR, la cerere.
harta vile neptun
Cum se văd din satelit vilele de protocol de la Neptun. În partea de jos, în fața lacului, este cea folosită de Klaus Iohannis

Conform caietului de sarcini semnat de directorul RAAPPS (vezi document asatașat), Marius Grăjdan, proiectul presupune construcția a două piscine într-un spațiu verde de peste 1000 de metri pătrați, la ”un imobil situat în complexul Lotus”. Una dintre piscine trebuie să aibă 278 de metri pătrați iar cealaltă 54 de metri pătrați. Va mai fi construit un jacuzzi pentru 8 persoane, dar și ”o zonă de plajă placată cu piatră tratată astfel încât să nu se încălzească sub acțiunea razelor solare”. Pe o latură a zonei de plajă va fi ridicat un bar deschis.

Compania câștigătoare a contractului scos la licitație de RAAPPS este Topalis Engineering SRL și va primi pentru această lucrare 2,9 milioane de lei.

Complexul vilelor de protocol de la Neptun cuprinde vilele Lotus, Nufărul, Trandafirul și Ghiocelul, unde au acces pe lângă șeful statului, premierul, judecătorii CCR și președinții Camerei Deputaților și Senatului. Vilele au plajă privată și sunt separate de stațiune printr-o pădure păzită de SPP. Complexul are o suprafață de 134 000 de metri pătrați, o piscină interioară cu apă încălzită, piscină exterioară, băi reci, debarcader, și a înghițit în ultimii ani foarte mulți bani pentru modernizare și dotări.
Numai în 2013, RAAPPS investea 1,5 milioane de euro pentru refacerea celor patru vile. Vesela a fost înlocuită cu seturi noi din porţelan alb cu fir de aur. Cele 500 de farfurii, castroane boluri pentru supă şi 300 de salatiere au costat 8.000 de euro. Tot atunci, RAAPPS a mai cumpărat 28 de şezlonguri pentru plajă, frigidere, aspiratoare şi uscatoare de păr. Asta după ce în 2010 cheltuise 120.000 de euro pentru o centrală termică şi pentru o instalaţie de încălzire a apei din piscină.

Vila folosită de Președintele Iohannis este cea mai mare din complex și se numește Nufărul. Are acces la lac, un teren de tenis și acces la o piscină în aer liber dar și la una acoperită. Vilele Lotus, Trandafirul și Ghiocelul, se află la o oarecare distanță de cea prezidențială și sunt cele folosite în ultimii ani pe perioada verii de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Una dintre ele este alocată premierului, Victor Ponta acuzându-l în urmă cu doi ani pe Liviu Dragnea că și-a arogat dreptul de a o folosi pentru sine. Clădirile sunt separate între ele de pădure, iar plajele sunt private, fiind demarcate de plajele publice prin stabilopozi. Imaginile din satelit arată și existența unei dune de nisip care separă chiar și între ele plajele private, speculându-se în vara anului trecut că acest lucru a fost făcut din dorința de intimitate a președinților celor două camere ale Parlamentului, care, teoretic, ar fi trebuit să împartă aceeași plajă.

Victor Ponta scria pe Facebook în 2017 că Liviu Dragnea ”a avut grijă să ia în folosință personală și exclusivă vila de la Neptun a prim-ministrului, vila de la Scroviștea a Președinției și Complexul Uzlina din Delta Dunării al RAAPPS”.

https://www.facebook.com/victor.ponta/posts/1631488013557746