Piftie de porc pentru Revelion. Secretul gospodinelor pricepute pentru a ieși extraordinar de bună. Rețeta, pas cu pas

in Retete
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Piftie de porc pentru Revelion. Iată secretele unuia dintre cele mai iubite preparate de pe mesele dintre ani.

1/2 cap de porc
2 picioare de porc
500 g carne macră de porc
2 morcovi

2 cepe
1 rădăcina ţelina
1 rădăcina păstârnac
2 foi dafin
10 căţei usturoi
sare

Piftie de porc. Mod de preparare:

Capul de porc şi picioarele se spala foarte bine şi se pârlesc la flacăra aragazului. Apoi se pun la fiert în apă rece, cu sare, alături de carne. Se ia spuma ori de câte ori se formează şi se adaugă apoi legumele şi foile de dafin. Se lasă la fiert la foc mic aproximativ 4 ore, până ce carnea cade de pe oase.

Piftie de porc.

Între timp, se pisează usturoiul. Carnea fiartă se curăţa de pe oase şi se repartizează în boluri. Zeamă în care au fiert ingredientele se strecoară şi se amesteca apoi cu usturoiul pişat. Se lasa 15 minute şi apoi se strecoară din nou şi se toarnă peste carnea din boluri. Se dau la rece de pe o zi pe alta, scrie bzi.ro.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...