Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Peste şapte tone de peşte confiscat şi 400 de dosare penale pentru pescuit ilegal!

in Diverse/ExtraNews de

   Aproape opt tone de pește pescuit ilegal au fost confiscate de polițiști, în primele luni ale lui 2017, în urma unor acțiuni organizate pentru protejarea fondului piscicol. De asemenea, au fost întocmite peste 400 de dosare penale pentru infracțiuni la regimul piscicol. Au fost efectuate peste 2.000 de controale pe Dunăre, râuri, Deltă, lacuri și bălți, verificându-se legalitatea transportului de peşte și al produselor piscicole, provenienţa, depozitarea şi valorificarea acestuia, informează Poliţiua Română.

   Pe parcursul aceleiaşi perioade, polițiștii au mai controlat aproape 1.800 de piețe, târguri, societăţi comerciale și amenajări piscicole. În urma acestor activități, polițiștii au întocmit 416 dosare penale pentru infracțiuni la regimul piscicol, au confiscat peste 7,88 tone de pește și 23 de kilograme de icre.

   Astfel, polițiștii efectuează cercetări pentru pescuit comercial sau sportiv, fără licență sau autorizație de pescuit, în cazul unui bărbat din județul Tulcea, care a raportat capturarea a 2.800 kg. de pește, însă fără a poseda permis sau autorizație de pescuit comercială. La fel, în urma efectuării unui control la o societate comercială din Tulcea, s-a constatat că aceasta nu avea documente justificative pentru o parte din peștele deținut, iar accesul organelor de controlul la stocul de marfă a fost împiedicat de reprezentantul societății. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infacțiunilor de împiedicarea, sub orice formă, a organelor compentente de a intra în condițiile prevăzute de lege în sedii, incinte, ori pe terenuri cu scopul verificărilor financiare, fiscale sau vamale și deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice, obținute din pescuit ori produselor din pește.

   Într-un alt caz, în urma efectuării unui control la o altă societate comercială, tot din Tulcea, au fost depistate 440 kg. de scrumbie pentru care administratorul societății nu a putut prezenta documente legale de proveniență. Peștele a fost confiscat și predat la o societate de profil în vederea valorificării, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infacțiunilor de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice, obținute din pescuit ori produselor din pește. (foto: Poliţia Română)

Ultimile din

Mergi la SUS