Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

PEȘTE MARINAT, UN ANTREU SPECIAL, BUN PENTRU O MASĂ ÎN FAMILIE. NU TE SPERIA, E SIMPLU DE PREPARAT!

in Retete

Ai nevoie de: 1 kg macrou, scrumbie și chiar obleț (curățat și tăiat feliuțe de două degete); 3-4 foi de dafin boabe de piper; 2 cepe tăiate inele; 100 g de măsline; 2 morcovi tăiați felii subțiri; ulei; oțet.

Așază peștele într-o cratiță sau castron mai mare, alternând un strat de pește cu unul de sare (chiar dacă pare exagerată cantitatea de sare, peștele va absorbi doar cât are nevoie). Lasă peștele astfel preparat la rece pentru 24 de ore. Scurge zeama, acoperă cu oțet și lasă-l din nou 24 de ore la rece. Scurge oțetul și pune ulei peste pește. Dă-l alte 24 de ore la frigider.

Scurge uleiul. Așază peștele pe platou, pune ceapa, măslinele și feliile de morcov și servește.

SFAT! Poți păstra peștele la borcan: pune uleiul scurs într-o crăticioară pe foc, lasă să se încingă bine, apoi adaugă foile de dafin și boabele de piper. Pune în borcan peștele cu ceapa, măslinele și morcovul, toarnă deasupra uleiul încins și inchide borcanul.

Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS