Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Peste 1.000 de persoane reținute de poliție în urma protestelor anticorupție din Sankt Petersburg și Moscova. Statele Unite au condamnat acțiunile autorităților ruse

in Extern/ExtraNews de

Regimul de la Kremlin stârnește proteste în rândul rușilor. Circa 4.500 de persoane s-au strâns în centrul Moscovei și aproape 3.500 de oameni au participat în Sankt Petersburg la demonstrații anticorupție. Au fost  reținute 600 de persoane la protestele din Moscova conform OVD-Info, un ONG independent și 500 de oameni, la cele din Sankt Petersburg, după cum a declarat ministrul de Interne.
Manifestațiile au coincis cu Ziua Națională a Rusiei.
Șeful departamentului regional de securitate, Vladimir Chernikov, a declarat:”Autoritătile de la Moscova nu au permis încălcarea ordinii publice, iar mai mulți instigatori au fost reținuți.(…)100% este o provocare din partea unor oameni inadecvați, care nu sunt responsabili pentru acțiunile și afirmațiile lor”.
Găsit vinovat de un tribunal din Moscova de încălcarea în mod repetat a legislației privind organizarea de demonstrații, Alexei Navalnîi, unul din liderii opoziției ruse, a fost condamnat la 30 de zile de închisoare. El, a fost arestat la domiciliu, înainte de protestele neautorizate.
Acțiunile autorităților ruse împotriva protestatarilor anticorupție au fost condamnate de Statele Unite.
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a declarat:”Statele Unite condamnă cu fermitate reținerea a sute de protestatari pașnici în Rusia. Arestarea unor protestatari pașnici, a unor observatori pentru drepturile omului și a unor jurnaliști este un afront la adresa valorilor democratice”.

Mergi la SUS